Vaahteraliiga käynnistyy sunnuntaina

15.5.2008


Vaahteraliigan lehdistötilaisuus
Vaahteraliigan lehdistötilaisuus

Suomen amerikkalaisen jalkapallon SM-sarja, Vaahteraliiga, käynnistyy tulevana sunnuntaina 18.5., kun Käpylän Velodromilla Helsingissä kohtaavat Roosters ja Crocodiles. Kaudella 2008 amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruudesta pelataan Vaahteraliigassa 29. kerran.

Suomen amerikkalaisen jalkapallon SM-sarja, Vaahteraliiga, käynnistyy tulevana sunnuntaina 18.5., kun Käpylän Velodromilla Helsingissä kohtaavat Roosters ja Crocodiles. Kaudella 2008 amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruudesta pelataan Vaahteraliigassa 29. kerran. Mukana on seitsemän joukkuetta kuudesta eri kaupungista: Saints Tampereelta, Butchers Porvoosta, Crocodiles Seinäjoelta, Jaguaarit Jyväskylästä, Trojans Turusta sekä helsinkiläiset Wolverines ja Roosters.

Runkosarjan ottelut käynnistyvät sunnuntaina 18.5. ja loppuottelu, Vaahteramalja XXIX, pelataan lauantaina 13.9.2008 Finnair Stadiumilla. Runkosarja pelataan kaudella 2008 seitsemän joukkueen kesken kaksikertaisena (12 ottelua). Runkosarjan voittaja ja kakkonen kohtaavat kotonaan välieräotteluissa runkosarjan kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet. Välierien voittajat taistelevat Vaahteraliigan ja Suomen mestaruudesta syyskuun 13. päivänä pelattavassa Vaahteramalja XXIX ottelussa. Pronssiottelua kaudella 2008 ei pelata vaan mitalit jaetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneelle välierissä hävinneelle joukkueelle.

Sarja on tänä vuonna tauolla vain juhannuksena. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan 30-31.8. ja loppuottelu 13.9. Tasonmittausottelua ei kaudella 2008 pelata I-divisioonan voittajaa vastaan, koska mukana sarjassa on 7 joukkuetta. Vaahteraliigan 2009 liigalisenssit jaetaan kriteerit täyttäville joukkueille urheilullisten sijoitusten määräämässä järjestyksessä.

Liigan lehdistötilaisuudessa joukkueiden edustajat painottivat keskittyvänsä parantamaan omaa peliä koko ajan. Syynä varovaisiin lausuntoihin lienee se, että viimeisen kolmen vuoden aikana kuusi eri joukkuetta on ollut mitaleilla. Tasaisessa sarjassa kukaan ei halua ottaa ennakkosuosikin viittaa hartioilleen ja tulossa onkin kovatasoisin Vaahteraliiga vuosiin. Tätä ennakoi ennätysmäärä jenkkivahvistuksia. Amerikkalaisia nähdään joukkueissa lähes kaikilla pelipaikoilla, joten pelintason nousu on taattu. Vaikkei yksikään joukkueista suosikin viittaa ollut valmis ottamaan, on Crocodiles pelannut hyvillä otteluillaan EFL:ssä itsensä yhdeksi mestaruussuosikiksi. Nähdäänkö finaalissa krokotiilikapteenit nostamassa Vaahteramaljaa, vai onnistuvatko muut joukkueet lyömään Euromenestyjän nähdään syksyllä. Sitä ennen nähdään varmasti voiton juhlia ja särkyneitä unelmia tiukkojen otteluiden päätteeksi, kun taistelu Vaahteramaljasta pääsee käyntiin.

Lehdistötilaisuus materiaali 1

Lehdistötilaisuus materiaali 2