Vaahteraliigan Pre-season All-Stars valittu

17.5.2008


Vaahteraliigassa aloitettiin tänä vuonna uusi käytäntö, kun liigan Pre-season All-Stars julkistettiin. Valintaan pääsivät vaikuttamaan kaikki seurat, sillä joukkueilla oli poikkeuksellisesti mahdollisuus ehdottaa omia pelaajiaan tähtimiehistöön.

Vaahteraliigan historian ensimmäinen Pre Season All-Stars

Vaahteraliigassa aloitettiin tänä vuonna uusi käytäntö, kun liigan Pre Season All-Stars julkistettiin. Valintaan pääsivät vaikuttamaan kaikki seurat, sillä joukkueilla oli poikkeuksellisesti mahdollisuus ehdottaa omia pelaajiaan tähtimiehistöön. Ehdotusten pohjalta kolmen hengen raati(*) äänesti miehistön. Monella pelipaikalla tarjontaa oli erittäin runsaasti ja monia kovia pelimiehiä jouduttiin jättämään pois miehistöstä.

QB - PELINRAKENTAJA

ROBERT JOHNSON ROOSTERS

Johnson osoitti vaarallisuutensa viime vuonna luotsaamalla Porvoo Butchersin hyökkäystä seuran kolmanteen mestaruuteen. Nyt seura on vaihtunut, mutta Johnsonilta on lupa odottaa paljon myös tulevan kauden osalta.

RB - KESKUSHYÖKKÄÄJÄT

MIKE BOLIO CROCODILES

MARKUS HAVERINEN BUTCHERS

Bolio on osoittanut vaarallisuutensa Crocodilesin EFL-peleissä, jossa mies on vastannut lähes yksin joukkueensa pisteiden teosta. Vaahteraliigassa vastustajien puolustukset tulevat varmasti tarkkailemaan miehen edesottamuksia ja kehittämään tapoja pysäyttää tämä pistekone. Haverinen oli ratkaisevassa roolissa Porvoon mestaruusmarsissa viime kaudella. Viime kaudella lopullisesti itsensä liigan eliittiin läpilyöneen Haverisen vaarallisuus tuli esiin myös Vaahteramaljassa, jossa mies karkasi 79-jaardin juoksumaaliin.

WR - LAITAHYÖKKÄÄJÄT

SONTE WONG ROOSTERS

 JOHNELL WYATTE TROJANS

STEVEN STOKES WOLVERINES

Vaikka Vaahteraliiga on täynnä suomalaisia laitahyökkääjätähtiä ei heille valitettavasti löytynyt tilaa Pre Season All-Star miehistöön. Viime kaudella Rauman pisteidenteosta pääasiassa vastannut Sonte Wong, Turussa huikeilla kiinniotoilla hurmannut Johnell Wyatte sekä Bergamo Lionsissa pisteitä tehtaillut Steven Stokes veivät tähtimiehistöpaikat ja tältä kolmikolta on lupa odottaa majailua pistepörssin kärkipäässä. Wong siirtyi talvella Roostersiin, kun taas Wyatte palaa Turkuun. Stokes taas on jo ennen Suomeen ja Wolverinesiin tuloa ehtinyt youtube-esittelyvideollaan herättää pelkoa puolustuksen koordinaattoreissa kautta maan.

OL - Hyökkäyksen linja

JARI YLIMÄKI CROCODILES

JARMO RANTANEN WOLVERINES

RANDALL BENNET WOLVERINES

PATRICK HÖGSTRÖM BUTCHERS

JOHN MCKEON ROOSTERS

Hyökkäyksen linjassa amerikkalaiset Bennet ja McKeon tuovat lisää mielenkiintoa linjapelin seuraamiseen tällä kaudella. Kun tähtimiehistöön lisätään NFL-Europassa pelannut Jarmo Rantanen, Porvoon Patrick Högström ja Seinäjoen Jari Ylimäki niin kasassa on miehistö, jonka moni valmentaja toivoisi saavansa kentälle.

DL - Puolustuksen linja

MARTTI VÄLIMAA TROJANS

 TOMI PENNANEN WOLVERINES

 ARI EVWARAYE BUTCHERS

Puolustuksen linjassa valinnat osoittavat suuria odotuksia valittujen osalta. Trojansin Martti Välimaalta, Wolverinesin Tomi Pennaselta ja Butchersin Ari Evwarayelta on kaikilta lupa odottaa todellista läpilyöntiä tällä kaudella.

LB - Tukimiehet

EFE EVWARAYE CROCODILES

KALLE DA SILVA WOLVERINES

AARNO SJÖBLOM WOLVERINES

SANTTU ÄYRÄVÄINEN BUTCHERS

Tukimiesosastolla vanhat nimet jyräsivät vielä tulokkaita, mutta hyvin saavat miehet pelata, jotta kauden jälkeen paikka All-Starsissa aukeaa. Sjöblom ja DaSilva ovat olleet taklaustilastojen kärkeä viime vuosina, kun taas Äyräväinen oli yksi Porvoon puolustuksen avaimista viime kaudella. Evwarayen viime kausi meni osin piloille loukkaantumisen johdosta, mutta mies ehti jo muutamassa pelissä osoittaa kuuluvansa kärkinimiin tukimiehistä.

DB - Takamiehet

TUOMAS LEINONEN CROCODILES

SEIKKO VENNELÄ TROJANS

SAMPO RANTA ROOSTERS

 JOE BRISCO BUTCHERS

Puolustuksen takakentällä uusi tulokas Joe Brisco on kovan luokan pelimies, jonka taklauksia vastustajan laitahyökkääjien on syytä välttää. Täydennettynä Turun Seikko Vennelällä, Roostersin NFL:n tähtäimessä olevalla Sampo Rannalla ja monivuotisella liigan tähtipelaajalla Tuomas Leinosella on kasassa kova nippu pelimiehiä peittämään minkä joukkueen heittohyökkäystä tahansa.

K - Potkaisija

KARI HYTÖNEN ROOSTERS

Talven aikana Wolverinesista takaisin Roostersin siirtynyt Hytönen nappasi tähtimiehistöpaikan haastajien edestä. Kovia haastajia on kuitenkin useita, jotan Hytösen on pidettävä potkunsa maalihaarukassa tarkasti mikäli mielii säilyttää paikkansa myös kauden päätteeksi.

 

(*) Valitsijaraadin muodostivat Roope Noronen SAJL pj, Vaahteraliigan sarjapäällikkö Tomi Tiilikainen, SAJL tiedottaja Jani Virta, SAJL tilastointiasiantuntija