Crocodilesin alkukauden kunto liian kova Roostersille

18.5.2008


Ottelun ratkaisija Mike Bolio
Ottelun ratkaisija Mike Bolio

Seinäjoki Crocodiles otti pisteet Velodromilla Helsinki Roostersia vastaan 27-40 (7-14) vierasvoitolla. Ottelun ratkaisija oli Crocodiles keskushyökkääjä Mike Bolio, joka teki kolme maalia.

Crocodilesin alkukauden kunto liian kova Roostersille

Seinäjoki Crocodiles otti pisteet Velodromilla Helsinki Roostersia vastaan 27-40 (7-14) vierasvoitolla. Ottelun ratkaisija oli Crocodiles keskushyökkääjä Mike Bolio, joka teki kolme maalia. Bolio oli joukkueensa ykkösetenijä 16 yrityksellä ja 97 jaardilla, ykköskiinniottaja (5-47) ja maali syntyi sekä juoksemalla että kiinniotolla. Lisäksi Bolio osoitti vaarallisuutensa potkunpalauttajana juosten lentopotkun palautuksen maaliin 71 jaardin palautuksella.

Ottelussa Roosters aloitti hyökkäysvuorolla, mutta joutui luopumaan pallosta lentopotkulla. Crocodilesin saatua pallon se muutaman heiton jälkeen eteni juosten aina maaliin asti. Yhden jaardin jouksulla Mikko Rissanen siirsi vieraat johtoon ja Tomi Natri potkaisi lisäpisteen sisään. Roostersin vastausta ei tarvinnut kauaa odottaa, kun muutamaa yritystä myöhemmin Sonte Wong venytti Robert Johnsonin pitkään heittoon maalialueelle. Kari Hytönen tasoitti lisäpistepotkullaan pelin 7-7, joka jäi tulokseksi ensimmäisen neljänneksen jälkeen.

Crocodilesin juoksupeli jyräsi tasaisesti Roostersia vastaan. Ensimmäisellä neljänneksellä alkaneen hyökkäysvuoron se rynni väkisin maaliin toisen neljänneksen alkupuolella. Tällä kertaa maalialueelle ampaisi Teemu Ivalo 5-jaardin juoksulla. Natri jatkoi varmoja otteitaan potkaisemalla lisäpisteen sisään. Molemmat joukkueet pääsivät vielä yrittämään pisteiden tekoa ennen puoliaikaa, mutta lisäpisteitä ei nähty. Roostersin potkumaaliyritys päättyi Edmund Hilleryn blokkiin ja toinen hyökkäyssarja katkesi Johnsonin pudotettua pallon Seinäjoen kenttäpuoliskolla. Crocodilesin pisteyritys hyytyi puolestaan Roostersin puolustuksen pysäytetty Bolion 4 yrityksen juoksussa.

Toiselle puoliajalle Crocodiles tuli kovalla vauhdilla. Ottelun aloittanut pelinrakentaja Atte Kniivilä sai tehdä tilaa amerikkalaiselle Chris Brownille ja Mike Bolio aloitti oman shownsa. Ensin Bolio juoksi 45 jaardin siivullaan Crocodilesin 7-21 johtoon ja kun joukkue sai pallon uudestaan Brown tavoitti Bolion 46 jaardin heittomaaliin. Kun Natri potki molemmat lisäpisteet sisään oli taululla nopeasti lukemat 7-28. Roostersin peliä ei helpottanut rangaistusten ottaminen. Ja vaikka Johnsonin heitot napsahtivat laitahyökkääjien käsiin, niin eteneminen katkesi kerta toisensa jälkeen. Kun Roosters joutui lentopotkulla siirtämään pallon seinäjokelaisille niin Bolio viimeisteli illan kolmannen maalinsa. Peli vaikutti olevan jo ohi, mutta Roosters kiristi tahtia ja pääsi kaventamaan numeroita. Ensin Johnson tavoitti Henri Myöhäsen 42-jaardin juoksumaaliin ja kun Crocodiles pudotti pallon kotijoukkueelle nappasi Wong illan toisen maalinsa Johnsonin 13 jaardin heitosta. Kun Crocodiles seuraavallakin hyökkäysvuorollaan pudotti pallon Roostersille ja Johnson napsautti seuraavan maalin Torsten Malmin 3 jaardin kiinniotolla oli tilanne jo 27-34. Tämän lähemmäs ei kotijoukkue enää päässyt vaan Crocodiles viimeisteli loppunumerot 27-40 Natrin kahdella potkumaalilla. Ensin Natri osui 42 jaardin potkulla maalihaarukkaan ja peliajan päättyessä Natri osui tolppien väliin 49 jaardin potkulla.

Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin kaksi erilaista joukkuetta. Crocodiles takoi jaardeja juoksemalla ja heitti harvakseltaan kun taas Roosters laittoi palloa ilmaan miltei jokaisella yrityksellä. Crocodilesin 306 jaardia tulivatkin pääasiallisesti juosten (201j) kun taas Roostersin 361 edettyä jaardeja olivat lähinnä heitettyjä (355j). Bolion ja Natrin lisäksi pelinrakentaja Chris Brown, Edmund Hillery ja Tuomas Leinonen olivat näkyvästi esillä vierasjoukkueesta. Roostersin Johnson tavoitti heitoillaan kahdeksan eri kiinniottajaa, joista Wong, Malm ja Julius Majander nappasivat eniten koppeja. Roostersin puolustuksesta Sampo Ranta ja Olli Makkonen olivat vahvasti esillä. Seuraavaksi ensi lauantaina Roosters kohtaa kotikentällään Turku Trojansin ja Crocodiles pääsee hakemaan revanssia viime vuoden finaalitappiostaan Porvoo Butchersin matkatessa Seinäjoelle.

Ottelun tilastot