KOHTI VAAHTERALIIGAA: Trojans

19.5.2008


Nuoren turkulaisjoukkueen kokoonpanossa myös tuttuja nimiä takavuosilta.

Trojans sekoitus nuoruutta ja kokemusta

Yhden mestaruuden ja yhdeksän hopeaa palkintokaappiinsa vuosien saatossa kerännyt Turku Trojans voidaan laskea tulevalla kaudella Vaahteraliigan haastajajoukkueisiin. Turkulaiset lähtevät kauteen nuorella joukkueella, mutta nimilistasta löytyy nimiä jotka ovat tuttuja Trojansin menestysvuosilta. Päävalmentajaksi on palannut Jarmo Rautiainen, ja kauden kynnyksellä Trojans kertoi Juha Suoniemen palaavan joukkueeseen. Tärkeä vahvistus monitoimimies Johnell Wyatte, jonka hyvin alkanut viime kausi katkesi loukkaantumiseen. Pelinrakentajaksi seura pestasi Jayson Davisin, joka on jo ennättänyt treenaamaan yhdessä Wyatten kanssa kotimaassaan.

Viime kaudella turkulaiset eivät yltäneet pudotuspeleihin, mutta nyt seuran puheenjohtaja, ex-keskushyökkääjä Teemu Paukkula uskoo parempaan.

”Tämän vuoden Trojans koostuu hyvin nuorista pelaajista ja joukkuetta vahvistavat muutamat vanhemmat pelaajat. Ryhmä on hyvin tasainen unohtamatta kuitenkaan muutamaa poikkeuksellisen hyvää urheilijaa.  Odotukset kauteen ovat mielenkiintoiset, sillä joukkuetta ei ole koeponnistettu tiukoilla harjoituspeleillä. Todellinen taso selvinnee muutaman pelatun ottelun jälkeen.  Joukkueen menestyminen sarjassa on vain seuraus kovasta harjoittelusta ja pelaajien sitoutumisesta joukkueeseen. Toistaiseksi nämä ovat olleet kunnossa ja jos treenaaminen paranee kaupungilta saamamme lisäharjoitusvuoron myötä, uskon että joukkue tulee olemaan vahva ehdokas välierissä.”

Pitkän linjan jenkkifutisvalmentaja Jarmo Rautiainen palaa Trojansiin viiden vuoden tauon jälkeen. Hän sanoo, että jo tuossa ajassa suomalainen jenkkifutis on muuttunut paljon.

”Ja ikävä kyllä ei parempaan suuntaan, mutta yritetään tehdä nyt asioita ’oikein’ Turussa.  Yksi syy liigafutiksen muuttumiseen on, että vanhojen pelaajien ja valmentajien mukana on lähtenyt paljon tietotaitoa.  Kaikkihan lähtee siitä, että pelaaja haluaa oppia ja tulee treeneihin eikä halua olla vain ’wannabe football player´’ ja näyttää hyvältä kentän laidalla. Ilman joukkuetreeniä  futista on vaikea oppia.  Jokainen pystyy blokkaamaan ilmaa, ottamaan pallon kiinni tyhjällä kentällä ja qb:lla on aikaa koko päivän”, Rautiainen painottaa.

Puheenjohtaja Paukkula kiinnittää huomiota myös uusiin haasteisiin sivurajojen ulkopuolella.

”Trojans pelaa Urheilupuiston yläkentän pintaremontin vuoksi ensimmäiset kierrokset vieraissa. Tämä antaa organisaatiolle hieman toivottua lisäaikaa valmistautua kotiottelutapahtuman järjestelyihin. Päätavoitteina voidaan pitää ottelutapahtumien onnistumista ja kehittämistä uusien toimintojen tullessa nyt mukaan. Lisäksi ottelutapahtumien vastuiden jako on mennyt uusiksi ja niiden hallinta tuo omia haasteitaan”.

”Trojans on tänä vuonna 25 vuotta täyttänyt organisaatio ja Trojansin tunnettuus on Turussa hyvä. Näkyvyys lehdissä on kesälajeista huippuluokkaa. Junioritoiminta ja joukkueen vastaanottokyky on parantunut vuosi vuodelta ja se näkyy juniorijoukkueiden menestymisellä myös kentillä. Trojansin muut osa-alueet ovat jääneet valitettavasti hieman vähemmälle huomiolle ja cheerleading sekä naisten joukkueen toimintaan panostaminen tulevat olemaan seuran seuraavana tavoitteena”, Paukkula jatkaa. Kuten monella muullakin paikkakunnilla, Turussa käydään taistelua harjoitusvuoroista.

”Huomattavimpana erona edellisiin kausiin on Palloliiton jakamien Turun kenttävuorojen niukempi määrä ja treenien myöhäisempi aloitusaika. Emme ole suinkaan ainoa turkulainen seura, joka tästä kärsii. Siksi olemmekin kehittämässä tiiviimpää yhteistyötä muiden perinteisen jalkapallon varjoon jäävien turkulaisseurojen kanssa.”

Juha Suoniemen lisäksi Trojansin rosteriin on lisätty muutama liigakentiltä tuttu nimi. Linjamiehet Esko Pirkiö ja Tomi Myyrä palaavat mustavalkoiseen sotisopaan välivuoden jälkeen. Raumalta Turkuun siirtyivät lupaavat tukimiehet Sami Toivonen ja Ilkka Koiranen sekä nuori pelinrakentaja/laitahyökkääjä Ville Vene.

 Aiemmat Vaahteraliigan ennakkojutut:

Butchers

Crocodiles

Roosters

Wolverines