Butchersin pelinrakentaja vaihtui kauden kynnyksellä

20.5.2008


AF2:ssa kovia tilastoja takonut Steve Panella korvaa Nate Thompsonin.

Butchersin pelinrakentaja vaihtui kauden kynnyksellä

Hallitseva Suomen mestari Porvoon Butchers joutui pestaamaan uuden pelinrakentajan vain neljä päivää ennen Vaahteraliigakauden avausotteluaan. Nate Thompsonin peruttua tulonsa runsas viikko sitten, seura löysi korvaajaksi kanadalaisen Steve Panellan.

27-vuotias Panella (188 cm, 100 kg) on pelannut yliopistouransa jälkeen Yhdysvalloissa AF2-liigassa pienen kentän amerikkalaista jalkapalloa. Hän kuitenkin jättää kautensa Bossier-Shreveport Battle Wingsissä kesken, ja saapuu Suomeen lauantaina.

- Hän halusi päästä taas pelaamaan ison kentän jenkkifutista, Butchersin päävalmentaja Kari Leivoja kertoo.

Viime kaudella urheilullinen Panella valittiin kakkosliiga AF2:n parhaaksi ulkomaalaiseksi pelaajaksi. Hän heitti Amarillo Dustersissa 58 touchdownia. Lisäksi hän oli sarjan ykkönen 22 juoksutouchdownillaan.

Tällä kaudella hän ennätti heittää seitsemässä ottelussa 12 touchdownia ja yhden syötönkatkon. Heittojen onnistumistarkkuus heittopainotteisessa areenajenkkifutiksessa oli 66%.

- Panella sopii joukkueeseemme hyvin. Hän on kokenut pelaaja ja tuo johtajuutta joukkueeseen. Pelikirjaa ei tarvinnut muuttaa, hän on saman tyylinen pelinrakentaja kuin Nate Thompson.

Panellalla on myös Unkarin kansalaisuus, eli hänet lasketaan Vaahteraliigassa EU-pelaajaksi.

Panellaa tuskin nähdään kentällä Butchersin avausottelussa Seinäjoen Crocodilesia vastaan, sillä hän saapuu Suomeen vasta pelipäivän aamuna.

Butchers puolustaa mestaruuttaan uusiutuneena

28.4. Butchersille kolme jenkkivahvistusta