Trojans A-nuorten mestariksi

25.5.2008


Ville Järviö vauhdissa.
Ville Järviö vauhdissa.
Ville Vene kiinniottopuuhissa.
Ville Vene kiinniottopuuhissa.
Punapaitainen Indians juoksuhyökkäämässä.
Punapaitainen Indians juoksuhyökkäämässä.

Turku Trojans voitti A-nuorten loppuottelussa Helsinki Wolverinesin 55-0 (28-0) ja nappasi ensimmäisen Suomen mestaruuden sitten vuoden 1993.

Turku Trojans voitti A-nuorten loppuottelussa Helsinki Wolverinesin 55-0 (28-0) ja nappasi ensimmäisen A-nuorten Suomen mestaruuden sitten vuoden 1993. Trojans otti mestaruuden tänä vuonna ilman tappioita ja päästi vastustajan omalle maalialueelleen vain kolme kertaa kuudessa ottelussa. Samalla Trojans tehtaili 274 pistettä, joten joukkue ansaitsi mestaruuden sekä kovalla puolustuksella että tehokkaalla hyökkäyksellä.

Pronssiottelussa Helsinki Roosters kaatoi Kouvola Indiansin lukemin 8-14 (0-6) napaten pronssimitalit.

A-nuorten lopulliset sijoitukset:

1. Turku Trojans
2. Helsinki Wolverines
3. Helsinki Roosters
4. Kouvola Indians

Trojansin nuorisopäällikkö Pasi Sillgren oli pelaajana mukana 1990-luvun alkupuolen mestaruuksia voittaneessa joukkueessa. Viisitoista vuotta sai Aurajoki virrata kunnes Trojans kapteenit saivat A-nuorten kiertopalkinnon haltuunsa. Sillgren sanoo että paljon hikeä, joskus verta ja mahdollisesti kyyneliäkin on jouduttu vuodattamaan että turkulainen nuorisofudis etenee. Trojans voitti sarjan yhtenä historian ylivoimaisimpana joukkueena. Viime vuoden Trojans C-nuoret nostivat itsensä hopealle. Voi odotettaa hyvää jatkoa myös muissa nuorisosarjoissa Trojansin taholta.

A-nuoria valmentaneet Antti Palmroos ja Pauli Ojanen ovat iältään vielä nuoria valmentajia, jotka ovat sisukkaasti jaksaneet tehdä töitä myös vastatuulessa. Taustahahmona ja valmentajakouluttajana toimineen Jarmo Rautiaisen selkeyttävä ote x:n ja o:n ihmeelliseen maailmaan tehokkaan scouttauksen merkeissä ovat nostaneet valmennusryhmän mahdollisuuksia onnistua.

Pelinrakentaja Joonas ”Danny” Anderssonista kuullaan vielä. 18-vuotias urheilija on Akatemian opeilla ja kovalla harjoittelulla vienyt henkilökohtaista osaamistaan kohti tasoa, jolla mm. debyytti Vaahteraliigassa onnistui hienosti sarja-avauksessa. Heittohyökkäyksen ykkönen koko A-nuorten sarjassa oli iki-liikkuja Ville Vene. Vene teki maalin tai muutaman lähes kaikissa otteluissa. Mikko Rannikko oli toinen pääkohde syötöille.

Trojansin juoksupelaaminen oli pysäyttämätöntä. Finaalin MVP:ksi valittu Ville Järviö on juossut ennätysmäärän jaardeja ja maaleja. Sami Toivonen on myös ruhjonut raskaita jaardeja aina tarvittaessa. Toivosen spiriitti pelikentällä onkin on hauskaa katseltavaa, sillä hän todella nauttii ihmiskolaroimisesta. U16 maajoukkuerinkiin kuuluva Jaska Toivonen sai arvokasta kovien pelien kokemusta.

Hyökkäyslinjan merkitys oli isossa roolissa mestaruusjahdissa. Finaalissa vajaavaisella hyökkäyslinjalla mukana ollut Wolverines sai kokea tämän karvaasti. Turkulaisten tanakka linja toi juoksuihin selkeät blokkilinjat ja heittoaikaa usein Anderssonin heitolle. U19 maajoukkueen tärkeä linjapelaaja tulee olemaan Mikko Hohkuri, joka edustaa uutta atleettista linjamiestyyppiä, ulottuva ja ketterästi liikkuva agressiivinen o-lineman.

Troijalaisten puolustus päästi ainoastaan kolme maalia koko kaudella ja niistäkin kaksi ensimmäisessä ottelussa Jyväskylää vastaan. Vanha sanonta - defence wins championships - pitänee paikkansa edelleen.

U 19 maajoukkueen kalustoon kuuluvat linjapuolustajat Jussi Jalonen, Mikko Rastas sekä Lappeenrannasta siirron tehnyt jokapaikan taklaushöylä Martti Välimaa muodostivat Jouni Revon kanssa todella vaarallisen puolustuslinjan. Tukimiehet Ilkka Koiranen, Sami Toivonen ovat olleet hyvin esillä kauden aikana ja heille hyvää puolustustukea ovat antaneet Otto Kurkijärvi ja Miko Ylikoski. Takamiehet Järviö ja Vene vetivät välillä kahteen suuntaan, Joel Rantanen hoiti toista cornerin tonttia ja 16-vuotias Ville-Valtteri Suojanen pelasi itsensä U19 EM-kisajoukkueeseen.

Tänä vuonna Trojans A-nuorissa kaikki loksahti kohdalleen. Onnistuneet pelaajasiirrot, uusi pelisysteemi ja ennenkaikkea systemaattinen ja tulosta tuonut harjoittelu edustusjoukkueen kanssa. 2009 vuoden sarjaan Trojans A-nuorista vain kaksi pelaajaa ei mahdu ikänsä puolesta mukaan.

Mestarit 2008:

http://www.sajl.fi/sarjat/nuoret/a-nuoret/a-nuorten_mestarit_1984-/

Otteluraportti:

http://www.turkutrojans.com/juniorit_ajankohtaista/

PRONSSIOTTELU

Kesäinen Kouvola antoi hyvät puitteet tasaiselle ottelulle pronssimitaleista. Joukkueet kuljettivat vuoron perään palloa keskikentällä kunnes Julius Majander sai pitkän heiton kiinni ja vei Roostersin puoliaikajohtoon 0-6. Toisen neljänneksen loppuminuuteilla Kari Ketosen Intiaanit pysäyttivät lähimetreiltä maaliin pyrkineet Kukot neljä kertaa ja saivat hyvää pontta toiselle puoliajalle. Ottelun toisella jaksolla puolestaan Roosters onnistui estämään kaksi Indiansin drivea, jossa yrityssarja päästiin pelaamaan aivan maalialueen rajapinnasta. Juha Kärnä vapautti 70 jaardin heittomaalilla helsinkiläisten tunnelmia hetkeksi. Matias Sarvela lisäsi 2 pistettä kiinniotollaan. Loppuun asti sisukkaasti pelannut Indians vähämiehisellä rosterillaan painoi Mikko ”Bootleg” Lautamatin juoksumaalilla sekä  Jarkko "Workhorse"  Mynttisen lisäpistejuoksulla kavennukseksi 8-14. Sarkolan pelikellon näyttäessä puolta minuuttia, ryhmittyi Indians on side potkuun. Paikallinen yleisö nousi seisomaan ja kannusti hurjasti, mutta pallo jäi lopulta Roostersin kanankoipiin kiinni ja joukkue pelasi ajan pois. Ensimmäistä vuottaan A-nuorissa valmentanut Torsten ”Totti” Malm totesi, että pronssi maistuu hyvältä, varsinkin voitettuna.