Katseet kohdistuvat pelinrakentajiin Vaahteraliigakierroksella

30.5.2008


Saints-Butchers, Jaguaarit-Roosters ja Wolverines-Trojans kierroksen kamppailut

Katseet kohdistuvat pelinrakentajiin Vaahteraliigakierroksella

 

Kauden toisella Vaahteraliigakierroksella katseet kohdistuvat totuttua enemmänkin pelinrakentajan tontille.

 

Maanantain ottelussa Velodromilla molempien joukkueiden amerikkalaispelinrakentajien pelikunto on arvoitus. Wolverinesin Cameron Coffey loukkaantui avausottelussa Jaguaareja vastaan, ja Jarkko Nieminen onkin kaivanut jo pelivarusteet takaisin ylleen. Trojansin Jayson Davis oli sivussa Roosters-ottelusta viime viikolla, eikä hänen pelaamisensa Wolverinesiakaan vastaan ole varmaa. Tosin nuori Joonas Andersson esitti pelimiehen elkeitä ensimmäisessä liigaottelussaan. Hän heitti 133 jaardia sekä yhden touchdownin ja yhden syötönkatkon. Sekä Wolverines että Trojans hävisivät avausottelunsa, Wolverines Jaguaareille 14-28, Trojans Roostersille 34-37.

 

Jyväskylässä puolestaan ovat vastakkain kaksi kovia lukemia pommittanutta pelinrakentajaa. Viikon pelaajaksi valittu Jaguaarien Ryan Rufener heitti Wolverinesia vastaan kovalla onnistumisprosentilla 350 jaardia ja 4 touchdownia ilman yhtään syötönkatkoa. Rufenerin kollega vierasjoukkueesta, Robert Johnson puolestaan on kahdessa pelaamassaan ottelussa heittänyt jo yhteensä yli 700 jaardia. Crocodilesia ja Trojansia vastaan pelatuissa otteluissa tilille on kertynyt myös 7 touchdownia ja kaksi syötönkatkoa. Johnsonin käsi on käynyt ahkerasti, sillä heittoyrityksiä on kertynyt jo 101. Jo kaksi ottelua pelanneella Roostersilla on kasassa yksi voitto (Trojans) ja yksi tappio (Crocodiles).

 

Tampereella Saints tekee liigadebyyttinsä uudistetulla Pyynikin tekonurmella. Vastustaja on heti kovimmasta päästä, viimeiset kolme Suomen mestaruutta voittanut Porvoon Butchers. Porvoolaiset kiinnittivät kauden kynnyksellä pelinrakentajakseen Steve Panellan, joka ei kuitenkaan vielä pelannut Butchersin 16-7-voittoon päättyneessä avausottelussa Seinäjoella. Ensimmäisessä ottelussa pelinrakentajana pelasi vielä laitahyökkääjä Taber LeMarr. Lauantaina Pyynikillä nähdään, miten Panella on päässyt sisään Butchersin hyökkäyssysteemiin. Kotijoukkueen sentterin taakse asettuu Springfield Collegessa pelannut Chris Sharpe, jonka ansiot yliopistokentillä ovat peräisin enemmänkin juoksupelin puolelta. Viime kaudella hän heitti viisi touchdownia, mutta juoksi peräti 21.

 

2. kierros:

 

01.06. kello 16.00 Pyynikki
  Saints  -  Butchers  
  Otteluennakko     
01.06. kello 16.00 Harjun kenttä
  Jaguaarit  -  Roosters  
  Otteluennakko     
02.06. kello 18.30 Velodromi
  Wolverines  -  Trojans  
  Otteluennakko