C-nuorten SM-sarja

12.8.2008


14-17-vuotiaiden SM-sarja käynnistyy elokuun lopussa lopulta 11 joukkueen voimin. Uusi aikataulu löytyy C-nuorten sivuilta.

C-nuorten sarjaohjelma:

http://www.sajl.fi/sarjat/nuoret/c-nuoret/

C- poikien SM-sarja 1991 – 1994 syntyneille.  9 vs 9  otteluissa käytetään liiton virallisia sääntöjä.  Poikkeuksena seuraavat muutokset:

BLITZAAMINEN

Blitzaaminen sekä viiveellä tapahtuva blitz (delay blitz) ovat C-nuorten SM-sarjassa kiellettyä. Ainoastaan puolustuksen linjamiehet saavat lähteä pass-rushiin. Puolustuksen linjamiesten tulee lähteä paikaltaan välittömästi puolueettoman alueen edestä enintään jaardin uloimman hyökkäyksen linjamiehestä. Hand-offit, tossit tai muuten pallon antaminen toiselle hyökkäyksen pelaajalle tai näiden hämääminen poistavat säännön kyseiseltä yritysvuorolta.

Puolustus voi asettaa linjamiehiä saman määrän kuin hyökkäyksellä on käytössään.

3 vs 3 (OG+C+OG)

4 vs 4 (OG+C+OG+TE)

5 vs 5 (TE+OG+C+OG+TE

ERIKOISPELIT

Potkaistu lisäpiste on 2 pistettä. Juosten tai heittäen tehdyistä 1 p.

Muutoin erikoispelit ovat normaaleja 9 vs 9 pelin mukaisesti. Esimerkiksi lentopotkussa saa rushata rajoittamattomasti puolustajia.

PELIAIKA

Yksittäiset ottelut runkosarjassa: 4 x 8min normaalien säätöjen mukaisesti.

36 PISTEEN ERON AIHEUTTAMAT MUUTOKSET

Mikäli toinen joukkue johtaa ottelua 36 tai enemmällä pisteellä seuraavat muutokset astuvat voimaan.

Kick-off-sääntö

Kun piste-ero kasvaa 36 pisteeseen ei ottelussa suoriteta kick-offia vaan häviöllä oleva joukkue aloittaa pelin suoraan puolesta kentästä. Sääntö on voimassa niin kauan kuin piste-ero on 36 pistettä tai enemmän. Mikäli häviöllä oleva joukkue tekee maalin se suorittaa kuitenkin kick-offin normaalisti.

Neljä parasta joukkuetta kohtaa Finalfour-turnauksessa, jossa lohkovoittajat kohtaavat sekä paras kakkosijan saavuttanut A/B-lohkosta.

Lisätietoja voi tiedustella sarjapäällikkö Arto Heinoselta

arto.heinonen(at)ekoform.fi