Michael Quarshie Wolverinesin riveihin

1.7.2008


Puolustuksen linjamies Michael Quarshie on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Wolverinesin kanssa. New England Patriotsin Le Kevin Smith saapuu keskiviikkona Suomeen Walter-jefuleirille

Michael Quarshie Helsinki Wolverinesin riveihin

Patriotsin Le Kevin Smith Suomeen keskiviikkona

NFL:n Oakland Raidersissa aiemmin pelannut Michael Quarshie on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Vaahteraliigan Helsinki Wolverinesin kanssa. Puolustuksen linjassa pelaava Quarshie liittyy Wolverinesin vahvuuteen välittömästi, mutta tekee ensiesiintymisensä tämän kauden Vaahteraliigassa todennäköisesti vasta elokuussa.

"Tuntuu itsestään selvältä pelata, kun kerran olen Suomessa ja siihen on mahdollisuus. Wolverinesin tarpeet ja oma tilanteeni kohtasivat parhaiten", 28-vuotias linjamies (189 cm/ 125 kg) sanoo.

Helsinki Wolverines on Vaahteraliigassa kuudentena voitettuaan neljästä ottelustaan yhden.

"Michael on meille iso apu sekä valmennus- että pelajaapuolella. Meillä on jo valmiiksi kova puolustuksen linja, mutta Michaelin mukaan tulo tekee siitä todella kovan. Uskon, että hän pystyy oman pelillisen panoksensa lisäksi nostamaan valmentajana koko linjan tasoa", Wolverinesin puolustuksen valmentaja Teemu Kuusisto sanoo.

"Vaikka aika on lyhyt, mutta koska puolustuksen linjamme on hyvä ja kokenut, niin Michael pystyy pienilläkin asioilla varmasti parantamaan jokaisen yksittäisen pelaajan suoritusta ja sitä kautta kokonaisuuden taso voi nousta paljonkin. Hän tuntee suomalaisen pelin hyvin ja pystyy sen takia hyödyntämään osaamistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Systeemimme ja terminologiamme ovat Michaelille pitkälti tuttuja jo ennestään. Lisäksi olemme jo puhuneet pienistä lisämausteista, joita hän voisi tuoda mukaan joukkueen tekemiseen", Quarshien kanssa jo aikanaan aikanaan Roostersin puolustuksessa pelannut Kuusisto kertoo.

Viime kaudella Quarshie voitti Suomen mestaruuden Porvoo Butchersin paidassa. Keväällä hän teki sopimuksen Kanadan ammattilaisliigassa pelaavan Toronto Argonautsin kanssa, mutta päätti olla lähtemättä Kanadaan perhe- ja työsyistä johtuen.

New England Patriotsin Le Kevin Smith mukaan Walter-jefuleirille

Tällä hetkellä Quarshie uurastaa keskiviikkona järjestettävän lasten ja nuorten jenkkifutisleirin parissa. Viikonloppuna varmistui, että leirille saapuu Suomen viime kauden NFL-ammattilaisten Seppo Evwarayen ja Iiro Luodon lisäksi myös viime talvena Super Bowlissa pelannut New England Patriotsin puolustuksen linjamies Le Kevin Smith. Smith on Evwarayen vanha joukkuetoveri Nebraskan yliopistosta.