Tanska antoi Suomelle kyytiä

17.7.2008


Tanska ei antanut Suomelle mitään mahdollisuuksia nuorten EM-kisojen ottelussa, jossa suurella todennäköisyydellä panoksena oli paikka pronssiottelussa. 6-46-tappio vie Suomen kuitenkin pelaamaan seitsemännestä sijasta Espanjaa vastaan

Tanska antoi Suomelle kyytiä

Tanska ei antanut Suomelle mitään mahdollisuuksia nuorten EM-kisojen ottelussa, jossa suurella todennäköisyydellä panoksena oli paikka pronssiottelussa. 6-46-tappio vie Suomen kuitenkin pelaamaan seitsemännestä sijasta Espanjaa vastaan.  Tanskalaiset tulivat otteluun huomattavasti paremmin latautuneena, ja nousivat tehokkaan hyökkäyspelinsä turvin 21-0 johtoon jo ensimmäisellä neljänneksellä.

”Panokset olivat isot, mutta olimme kaikilla osa-alueilla huonompia. Pelinopeudessa hävisimme selvästi, ja Itävalta-pelin peli-into ja positiivisuus katosivat”, Suomen päävalmentaja Sakari Pusenius pohti.

Suomi aloitti ottelun hampaattomasti, ja Tanska jyräsi kolme ensimmäistä hyökkäysvuoroaan maalialueelle saakka. Suomen hyökkäys puolestaan ei päässyt etenemään juuri lainkaan. Toisella neljänneksellä Suomi pääsi paremmin peliin mukaan, ja piti Tanskan poissa maalialueeltaan, tosin kavennusmahdollisuudetkin olivat vähissä.

Puoliajan jälkeen Suomi vaihtoi pelinrakentajaa. Joonas Anderssonin korvannut Janne Lehtinen toi joukkueeseen energiaa, ja johtikin heti ensimmäisen hyökkäysvuoron maalialueelle saakka. Lehtinen toi joukkueeseen lisää juoksu-uhkaa, ja hän hankkikin joukkueen 114 juoksujaardista 40. Lehtisen heitot kuitenkin pomppivat tärkeillä hetkillä pois laitahyökkääjien käsistä.  

Ainoa touchdown jäikin laihaksi lohduksi, kun puolustus ei pystynyt pysäyttämään tanskalaishyökkäystä, joka eteni ottelussa liki 470 jaardia. Tanska takoi vielä kolme touchdownia, eli tarpeeksi pisteitä yltääkseen pronssiotteluun mikäli Itävalta häviää tänään Saksalle.  

Tanskan hyökkäys jyräsi tehokkaasti läpi ottelun: 26 heitosta 19 onnistui, 305 jaardin ja kolmen touchdownin arvoisesti. Juosten tanskalaiset etenivät 154 jaardia, 5,7 keskiarvolla.

”Taklauspeli oli huonoa, kuten on ollut läpi koko turnauksen. Ja ehkä kuntotasokaan ei kestänyt”, Pusenius mietti.

Tanskan päävalmentaja Lars Carlsen puolestaan oli juuri niin tyytyväinen kuin odottaa saattaa. Joukkue voitti Suomen ensimmäistä kertaa, ja saattaa edetä ensimmäistä kertaa mitalipeleihin.

”Fantastinen ottelu. Hyökkäyksemme teki hienoa työtä, etenkin pelinrakentaja ja keskushhyökkääjä. Samoin valmennusryhmämme, joka valmistautui otteluun hyvin.”

Lisää nuorten EM-kisoista, mm. otteluiden tilastot EFAF:in sivuilla