Jenkkifutis tutuksi turkulaisille

23.7.2008


Trojans-Roosters-otteluun ilmainen sisäännpääsy ja runsaasti oheisohjelmaa

Jenkkifutis tutuksi turkulaisille

Amerikkalainen jalkapallo on monelle suomalaiselle vielä melkoinen kummajainen lajikartalla. Eurooppalaisille pallopeleille vieras tapahtumien kulku ja monimutkaisen tuntuiset säännöt ehkäisevät tehokkaasti lajin pariin hakeutumista. Todellisuudessa amerikkalainen jalkapallo tai jenkkifutis, kuten sitä on tapana kutsua, on perusperiaatteeltaan erittäin yksinkertainen peli. Lisäksi sen kovat kontaktit ja monet taktiset tasot tekevät siitä jääkiekkohulluina tunnetuille suomalaisille mitä mainioimman kesälajin. 


Turkulainen jenkkifutisseura Trojans tarjoaa nyt sponsorinsa Laakeriteamin suosiollisella avustuksella kaikille urheilun ystäville mahdollisuuden tulla ottamaan itse selvää amerikkalaisesta jalkapallosta täysin ilman kustannuksia. Lauantaina Turun urheilupuiston yläkentällä pelattavaan TurkuTrojans-Helsinki Roosters -otteluun on nimittäin kaikilla vapaa pääsy. Ottelun kenttäkuulutuksessa otetaan huomioon lajia ensi kertaa seuraavat, joten säännöt tulevat varmasti tutuksi pelin tiimellyksessä. 


Trojans ja Roosters ovat Vaahteraliigan vanhin taistelupari ja ne ovat kohdanneet toisensa liigan historian aikana kaikkiaan 43 kertaa. Kamppailuissa on aina latausta, sillä Roosters on usein ollut kantona kaskessa Trojansin mestaruusjahdeissa ja vastaavasti ainoan mestaruutensa turkulaiset ottivat vuonna 2003 päihittämällä finaalissa nimenomaan helsinkiläisen Roostersin. Taistelu pudotuspelipaikoista käy Vaahteraliigassa jo kuumana, joten panosta ottelussa riittää. Luvassa onkin yleisöön menevää urheiluviihdettä.
Varsinaisen ottelutapahtuman lisäksi yläkentällä on tarjolla muutakin oheisohjelmaa, esillä on mm. upeita kustomoituja Harley Davidson -moottoripyöriä.Trojans-Roosters -kamppailu alkaa lauantaina poikkeuksellisesti jo kello 11.00.