B-nuorten SM-sarja

5.8.2008


Max Westerlund, Wolverines
Max Westerlund, Wolverines
Max Ehlert, Roosters
Max Ehlert, Roosters
Martti Välimaa, Trojans
Martti Välimaa, Trojans

B-nuorten SM-sarjan runkosarjan ottelut on pelattu. Lohkovoittajiksi selvisivät TAFT Vantaalta ja Helsinki Wolverines. Puolivälierissä ensi viikonloppuna kohtaavat lohkojen kakkoset ja kolmoset: Jaguaarit-Trojans sekä Bears-Roosters.

 Puhtaimman tilin runkosarjassa sai TAFT, joka voitti kaikki ottelunsa. Sunnuntaina pelatussa Jaguaarit-ottelussa vastus oli tiukin ja lopputulos 0-12 kertoo kovasta ottelusta. Pienellä miehistöllä otteluun lähtenyt TAFT teki ensimmäisen maalinsa 17-vuotiaan  pelinrakentajansa Miro Kadmiryn toimesta. Toisen maalin puski Simo Lagerspetzs. Vantaalaisilla on kova nälkä kirkastaa viime vuoden pronssimitaleita. U19 maajoukkueessa pelanneet linjamiehet Tero Parttimaa ja Richard Laine sekä vasta 15-vuotias miehenkokoinen Tapio Jääskeläinen ovat hoitaneet linjamyllyä kiitettävästi.

Lohko kakkosessa Jaguaarit on voittanut otteluita 16-vuotiaan pelinrakentajalupauksensa Santeri Supin johdolla. Heittopeliä on viljelty reilusti ja joukkueessa on paljon uusia pelaajia. Supin body guardeina hänelle elintärkeitä heittosekunteja on turvannut U19 miehistön Joonas Raatikainen ja Antti Silvennoinen.

Roostersin B-nuorten kunto on paljolti kiinni Vaahteraliigassa pelaavien pelaajien osallistumisesta. Perinteisesti joukkue on parantanut otettaan mitalipelien häämöttäessä. U19 maajoukkueessa oli peräti yksitoista pelaajaa Taistelukukoista.

Lohko ykkösessä vääntö oli tasaisempaa. Helsinki Wolverines yhdistyneenä Espoo Devilsin kanssa voitti sarjan häviten yhden ottelun Butchersille. Joukkueella on useita eri ratkaisijoita, joista tuulennopea Bach Ngyen on tuonut loppukaudesta juoksuvoimaa. Kiinniottoja ovat suorittaneet mallikkaasti Antto Kaartinen ja Eero Kaarlehto. Puolustuksen herra ja hidalgo on ollut tukimies Max Westerlund.

Lohko ykkösen Butchers, Trojans ja Bears päätyivät kaikki tasapisteisiin, mutta Porvoo hävisi keskinäiset ottelunsa. Lohkon yllättäjäjoukkue on Porin Karhut, jotka ottivat tärkeät voitot runkosarjassa. Vahvuutena Bearsilla on ollut vahva kotijoukkueena pelaaminen. Pelinrakentaja Akatemiaan liittynyt Nicolas Sandhu löytää heittokohteekseen yhden l-divarin tuotteliaimmista laitahyökkääjistä, nimittäin isoveljensä Tonyn. Topi Holopainen on kantanut vastuuta pallonkuljettamisesta pääosin. Riku Kuusisto kuului U19 EM-kisajoukkueen linjapuolustajakaartiin ja on johtanut joukkoja linjataistoissa.

Trojans voitti viimeisen veitsi kurkulla -ottelunsa 27-6 Butchersia vastaan. Trojansin joukko pieni, mutta sisältää laatupelaajia alkaen Vaahteraliigaa kolunneista Joonas Anderssonista, Mikko Hohkurista, Jussi Jalosesta, Ville-Valtteri Suojasesta, Mikko Vainiosta sekä Martti Välimaasta. Lisävoimaa linjatyöskentelyyn on tuonut vaihto-oppilasvuoden jälkeen Aura-joen rannoille palannut Tuomas Valtonen.

Lohkovoittajat TAFT ja Wolverines kohtaavat puolivälierien voittajat 16./17.8.