Jaguaarit kaatoi Trojansin

10.8.2008


28-35-tappio muutti turkulaisten tilanteen tukalaksi pudotuspelitaistelussa

Trojans hukkasi etsikkoaikansa – Jaguaarit ei

 

Trojansin ja Jaguaarien ottelu pysyi kotijoukkueen komennossa aina viimeisen neljänneksen puoliväliin asti. Trojansilla oli paikkansa kasvattaa johtoaan isommaksi, mutta se ei sitä tehnyt. Koko ajan askeleen perässä tullut Jyväskylä sen sijaan hyödynsi omat tilanteensa. Se siirtyi ensi kertaa johtoon vasta viimeisellä neljänneksellä, ja piti johtoasemansa loppuun asti. Päätöslukemat 28-35 (14-14). Voitolla Jaguaarit nousi tasapisteisiin sarjakärki Butchersin kanssa, mutta porvoolaiset ovat keskinäisten otteluiden perusteella jyväskyläläisten edellä.

 

Trojansin hahmoja sekä hyvässä että pahassa olivat amerikkalaisvahvistukset Johnell Wyatteja Jayson Davis. Molemmat tekivät ottelussa kaksi maalia mieheen, mutta myös rähmäsivät kumpikin pallon vastustajalle ratkaisevilla hetkillä. Viimeisillä minuuteilla kotijoukkueella oli vielä hiuksenhieno mahdollisuus hoitaa ottelu kotiin, mutta Jaguaarien puolustus teki turkulaisten aikeet tyhjiksi ja poistui pisteet mukanaan. Tappio tietää Trojansille suuria vaikeuksia, sillä pääsy mitalipeleihin ei enää ole pelkästään omissa käsissä.

 

Ottelu alkoi Trojansin vakuuttavalla pelillä sen pysäytettyä ensin Jaguaarien pelätty hyökkäyskoneisto. Omalla hyökkäysvuorollaan se onnistui kuljettamaan pallon läpi kentän Johnell Wyatten viimeistellessä lyhyellä juoksupelillä tilanteeksi 6-0. Koko illan varmaa työtä tehnyt Janne Stenberg potkaisi lisäpisteen varmasti haarukkaan – johto  kotijoukkueelle 7-0. Jaguaarit vastasi välittömästi Paavo Teittisenpalauttaessa aloituspotkun maalialueelle asti. Benjamin Jensen ei hävinnyt tarkkuudessa Stenbergille ja tilanne tasan 7-7.

 

Seuraavaa pistesuoritusta saatiin odottaa toisen neljänneksen puolivälin tietämille. Silloin Trojansin pelinrakentaja Jayson Davis otti ohjat omiin käsiinsä ja juoksi turkulaiset taas maalin johtoon. Lisäpistepotkun jälkeen tulostaululla lukemat 14-7. Kotijoukkueen johto piti aivan puoliajan tuntumaan asti. Vain minuuttia ennen taukoa Jyväskylän Riku Haataja juhli turkulaisten maalialueella parinkymmenen jaardin heittopelin päätteeksi. Tauolle mentiin tasatilanteessa 14-14.

 

Kolmas neljännes ehti vanheta vain runsaat pari minuuttia, kun Trojans siirtyi taas johtoon. Masinoituaan pitkän hyökkäysdraivin Jayson Davis niittasi itse lyhyellä juoksullaan pallon perille. Lisäpiste onnistuneesti haarukkaan ja pistetilanne 21-14.

Trojans onnistui pysäyttämään Jaguaarien seuraavan hyökkäysvuoron ja sillä oli tuhannen taalan paikka siirtyä kahden maalin johtoon.

 

Pelinrakentaja Ryan Rufenerin itse potkaisema lentopotku päätyi Johnell Wyattelle, joka pienen jongleerauksen jälkeen sai pallon hallintaansa ja päätti lähteä palauttamaan sitä jo varsin lähelle ehtineiden puolustajien sekaan. Puolen kentän tuntumassa Jaguaarien sitkeä riivintä tuotti tuloksen ja pallo kirposi Wyatten näpeistä vierasjoukkueen haltuun. Jaguaarit ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan Rufenerin toimiessa kapellimestarina jyväskyläläiset tasoittivat pelin Timo Rantalaisen juoksumaalilla ja Jensenin lisäpistepotkulla tilanteeseen 21-21.

 

Wyatte pääsi kuittaamaan rähmäyksensä neljänneksen vaihduttua juoksemalla lähietäisyydeltä kotijoukkueen jälleen kerran johtoon. Johtoasema ei tälläkään kertaa pitänyt kauaa, sillä Rufenerin tarkka heitto Rocky Ciasullille tasoitti pelin jo viimeisen neljänneksen toisella minuutilla. Liekö tasoitus horjuttanut kotijoukkueen itseluottamusta vai mikä oli syynä siihen, että koko ottelun ajan tahtipuikkoa heiluttanut Trojans herpaantui hetkeksi ja vieraat saivat turkulaishyökkäyksen pysähtymään. Kun se vastaavasti omalla hyökkäysvuorollaan onnistui järjestämään Timo Rantalaisen Trojansin maalialueelle olivat osat yllättäen vaihtuneet.

 

Trojansin kannalta toinen ratkaiseva pallonmenetys osui tähän vaiheeseen Jayson Davisin hukattua pallon hallinnan aloitussyötön saatuaan. Martti Välimaan ja Manos Papandreun yhdessä suorittama Rufenerin säkitys nosti tunnelmaa ja kun Trojans onnistui kuin onnistuikin vielä kerran saamaan pallon haltuunsa vajaat kaksi minuuttia ennen loppuvihellystä saatiin ottelulle todella jännittävät loppuhetket.

 

Kotijoukkue pääsi Jaguaarien kenttäpuoliskolle, mutta virheet pitivät Trojansin vielä jyväskyläläisittäin turvallisen matkan päässä maalialueelta. Viimeiset epätoivoiset heittoyritykset eivät tuottaneet tulosta ja niin Jaguaarit pääsi juhlimaan voittoaan lukemin 28-35.

 

Tilastot

Sarjataulukko 10.8.

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Butchers 10 7 3 359 234 125 14
Jaguaarit 10 7 3 489 395 94 14
Roosters 9 6 3 361 396 -35 12
Crocodiles 10 6 4 298 310 -12 12
Wolverines 9 4 5 288 325 -37 8
Trojans 9 3 6 225 224 1 6
Saints 9 0 9 358 494 -136 0