Seinäjoella toivotaan vaikeiden aikojen olevan takanapäin

20.8.2008


"Mieluummin häviämme heinäkuussa kuin syyskuussa"

Seinäjoella toivotaan vaikeiden aikojen olevan takanapäin

Seinäjoen Crocodilesin viime viikot ovat olleet vaikeita. Vaahteraliigan kestosuosikkeihin lukeutuva joukkue on hävinnyt viimeisistä viidestä ottelustaan neljä, ja ainoa voitto on irronnut jumbojoukkue Saintsista. Viime kauden hopeajoukkue on hävinnyt tällä kaudella jo viidesti, kun edellisen kolmen kauden aikana runkosarjatappioita kertyi yhteensä vain kolme.

Valmentaja Vesa Jalava ei löydä mitään tiettyä syytä joukkueensa vaikealle loppukesälle. Hän pelkäsi jo keväällä, että urakointi EFL:ssä näkyisi Vaahteraliigassa.

”Heinäkuussa iski väsymys, ja tuli myös loukkaantumisia. Pelaamisesta tuli väkisin puurtamista. Mutta mieluummin pelejä häviää heinä- kuin syyskuussa”, Jalava heittää.  Tosin syyskuulle saakka pelaaminen ei ole missään tapauksessa varmaa, sillä Crocodiles joutuu vielä taistelemaan pudotuspelipaikastaan. Neljän joukkoon pääsyyn riittää voitto päätöskierroksella Jaguaareista, tai Wolverinesin tappio jommastakummasta jäljellä olevasta ottelustaan. Tasapisteissä Crocodiles on helsinkiläisten edellä keskinäisten otteluiden piste-eron turvin.

”Tuntuu, että yläpää on ollut jumissa. Olemme hakeneet rennompaa meininkiä ja yrittäneet saada ukot terveiksi. Olemme harjoitelleet hyvin, sitoutuminen on ollut nyt hyvää”, Jalava kertaa viime aikojen henkeä joukkueessa.

Loukkaantuneista pelaajista jännitetään erityisesti keskushyökkääjä Mike Bolion tilannetta. Jenkkivahvistus on tehnyt 22 touchdownia, eli yli puolet joukkueensa tämän kauden touchdowneista. Bolio on Crocodilesin selvä ykkönen kiinniotetuissa heitoissa (35), ja Vaahteraliigan kolmonen juoksujaardeissa.

”Jos hän ei pysty enää pelaamaan, niin hyökkäys menee uusiksi”, Jalava myöntää. Bolio oli sivussa jo viime lauantain Wolverines-ottelusta, mutta kokenut valmentaja löytää asiasta myös positiivisen puolen.

”(Pelinrakentaja Jon) Grant joutui etsimään muitakin kohteita heitoille. Hyökkkäys on ollut liikaa Bolion varassa”.

Crocodilesin hyökkäyspelisysteemi on elänyt kauden mittaan. Viime viikkoina joukkue on yrittänyt ajaa heittopeliä sisään. Seinäjokisten pelinrakentajakin vaihtui kesken kauden, ja tilastojen valossa suunta on ollut hieman parempaan päin:

Ensimmäiset kuusi ottelua Seinäjoella pelannut Chris Brown heitti  neljä touchdownia ja neljä syötönkatkoa. Brownin heittojen onnistumisprosentti oli 47,9, jaardeja kertyi ottelua kohden vain 84,2. Nykyisen pelinrakentajan Jon Grantin lukemat neljässä ottelussa ovat seitsemän touchdownia, viisi syötönkatkoa ja onnistumisprosentti 48,4. Suurin ero on jaardeissa, 193,8 per peli.