B-nuorten mitaliottelut

18.8.2008


Richard Laine, TAFT
Richard Laine, TAFT
Klaus Anjala, Wolverines
Klaus Anjala, Wolverines

Torstaina 21.8 klo 18.30 pelataan SM-finaali Tikkurilan Urheilupuistossa Taftin ja Wolverinesin välillä. Jyväskylässä 23.8 la klo 17.45 Jaguaarit taistelevat pronsseista Roostersin kanssa.

Kaksi selkeästi parasta joukkuetta kohtaa arki-illan huimassa B-nuorten spektaakkelissa. Taft Vantaalta tavoittelee seuran ensimmäistä mestaruustitteliä B-nuorissa. Wolverines on voittanut sarjan sekä 2004 ja 2006.

Vantaa Taft voitti välieräottelussa Jyväskylän puhtaasti 28-0 (14-0). Taft pelasi tasaisen varmasti ja onnistui pitämään jaguaarien ensimmäiset yritykset minimissä. Joukkueet kohtasivat aiemmin runkosarjassa vantaalaisten ollessa parempia 12-0. Toisessa välieräottelussa Wolverines ei antanut Roostersille mahdollisuuksia ja selätti kukot 30-0 (24-0).

Vantaalaisten päävalmentaja Jarmo ”Jama” Sederlund pitää huippupallonkantaja Bach Ngyen pysäyttämistä avainasiana puolustuksen työskentelyssä. Taft hyökkää U19 maajoukkuepelinrakentaja Kadmiryn heitoilla pääsääntöisesti, mutta omaa myös eväät juoksuhyökkäykseen. Taftin vähälukuista miehistöä on verottanut loukkaantumiset ja mutta toisaalta joukkue on todella hyvin hitsautunut yhteen, sillä runko on ollut sama sekä A-nuorissa että miesten ll-divisioonassa. Sederlund toteaa, että tavoite on selvä – vain mestaruus kelpaa. Hopea on hävitty mitali vantaalaisille.

Vantaalaisten moottori on qb/s/potkupalauttaja Miro Kadmiry. Jos heittokohteet eivät aukea, Kadmiry ei epäröi lähteä juoksemaan itse. Pallon saatuaan nopeajalkaiset Simo Lagerspetz ja Jyrki Varpainen tekevät isoja pelejä. Linjamiehistö pelaa paljolti kahteen suuntaan kaikkensa antaen.

Taftin puolustus on pelannut hyvin. Joukkue on voittanut kaikki ottelunsa tähän asti ja puolustus on päästänyt ainoastaan yhden maalin viidessä ottelussa. Liikkuva joukkuepuolustaminen lisättynä aktiivisella blitzaamisella on Taftin tavaramerkki puolustuksessa. Tasaisesta miehistöstä on vaikea löytää ns. Tähtiä, mutta varmaan on että Richard Laine tulee olemaan hankala blokattava. Tukimies Kasper Villa tuo old school -rytinää taklauspeliin.

Finaalissa kohtaavat vahvaan juoksuhyökkäykseen perustuva Wolverines ja heittopainotteinen Taft. Ahmojen päävalmentaja Niclas Carpelan povaa tasaista ottelua ja uskoo erikoisjoukkuepelien ratkaisevan paljon ottelussa. Hyvästä kenttäasemasta tullaan tekemään maaleja, mutta koko kentän marssit voivat vaikean raskaita, Carpelan kertoo. Carpelan luottaa oman joukkueensa tulivoimaan, mutta tietää kovaotteisen Taftin vaikeaksi vastustajaksi.

Wolverinesin vahva linjapeli perustuu sentteri Jesse Ramstedtin, Klaus Anjalan, Sami Kallio ja Kimmo Koivunoron työskentelyyn. Hyökkäyksessä pelinrakentajina vuorotelleet Ari Päivärinta ja Eero Kaarlehto ovat pääosin toimineet pallonjakajina. Ngyen Bach on sarjan nopein ja taitavin pallonkantaja. Avoimella kentällä lähes mahdoton pysäytettävä tulee tekaisemaan muutaman maalin ottelussa kuin ottelussa. Wolverinesin. Kun pallo lentää sen kohteena on palloilijasielu Ilmo Jokelainen ja U19 konkari Antto Kaartinen.

Kovaa tukimiesakselia Westerlund-Saari täydentää Riku Parkkinen. Puolustuslinjassa kädet ovat täynnä linjamiestöitä U19 maajoukkuemiehillä Anjala, Eskelinen ja Sarvi. Takakentän pito heittopeleissä on vielä kokematta, kahteen suuntaan vääntävät laitahyökkääjät saavat juosta jaardimittarit täyteen. Hyvä rotaatiopelaaja on Iiro Laatio. Maajoukkuesafety Fredrik Kaksonen toisi mukanaan lisää maahanlyöntivoimaa.

TAFT ALOITUSMIEHISTÖ

HYÖKKÄYS

QB 7 Kadmiry Miro  RB 38 Villa Kasper WR 23 Lagerspetz Simo WR 25 Varpainen Jyrki WR 12 Väkinen Janne WR 35 Lindqvist Samu

OL 64 Dalbudak Erol OL 59 Hyttinen Markus OL 71 Jääskeläinen Tapio OL 73 Laine Richard OL 58 Parttimaa Tero

PUOLUSTUS

DL 58 Parttimaa Tero DL 73 Laine Richard DL 59 Hyttinen Markus DL 24 Jokiheimo Markus

LB 22 Kettunen Sakari LB 12 Väkinen Markus LB 38 Villa Kasper DB 13 Nokelainen Joonas DB 25 Lagerspetz Simo DB 7 Kadmiry Miro DB 17 Tiihonen Jon

WOLVERINESIN ALOITUSMIEHISTÖ

HYÖKKÄYS

QB 19 Paivarinta Ari RB 22 Bach Ngyen RB 35 Saari Anssi WR 17 Jokelainen Ilmo WR 10 Kaarlehto Eero WR 18 Kaartinen Antto

OL 79 Korpinoro Kimmo OL 75 Lempiainen Timo OL 67 Ramstedt Jesse OL 70 Kallio Sami OL 78 Anjala Klaus

PUOLUSTUS

DL 78 Anjala Klaus DL 70 Eskelinen Jaakko DL 99 Sarvi Victor DL 79 Korpinoro Kimmo

LB 90 Parkkinen Riku LB 35 Saari Anssi LB 55 Westerlund Max DB 24 Lamminsalo Pekka DB 17 Jokelainen Ilmo DB 10 Kaarlehto Eero DB 18 Kaartinen Antto