Robert Johnson jatkaa Roostersissa

16.9.2008


Kolmanteen Vaahteraliigakauteensa valmistautuva pelinrakentaja jää Suomeen talveksi

Robert Johnson jatkaa Roostersissa

Kovaa jälkeä Vaahteraliigassa viimeisen kahden kauden aikana tehnyt pelinrakentaja Robert Johnson on solminut jatkosopimuksen Helsingin Roostersin kanssa. Toisin kuin amerikkalaispelaajilla yleensä, Johnsonin sopimus kattaa myös tulevan talven.

”Se on meille iso asia, voimme tarjota omille ja muiden seurojen pelinrakentajille ja laitahyökkääjille henkilökohtaista valmennusta. Se nostaa toimintamme uudelle tasolle”, Roostersin puheenjohtaja Kaj Wasenius iloitsee. Johnsonin suunnitelmissa on myös koripallovalmentaminen Suomessa talven aikana. Lukioaikanaan hän sai yliopistoista stipenditarjouksia myös koripallon pariin.

Laitahyökkääjät Roostersissa ja Johnsonin viime kauden joukkueessa Butchersissa ovat olleet tyytyväisiä häneltä saamiinsa oppeihin. Johnson pelasi kovatasoisessa Texas Techin yliopistossa juuri laitahyökkääjänä.

Johnsonilta odotetaan luonnollisestikin suurta panosta myös ensi kauden Vaahteraliigassa. Kuluneella kaudella hän johdatti Roostersin Vaahteramaljaan, missä joukkue kärsi jatkoaikatappion Butchersille. Runkosarjassa Johnson oli jaardeissa mitattuna paras pelinrakentaja. Hänen heitoillaan Roosters eteni 5123 jaardia. Touchdowneja hän heitti 58 ja juoksi kahdeksan. Kaudella 2007 hän voitti Suomen mestaruuden Butchersin paidassa. Tämän vuoden Vaahteramaljassa Johnson heitti 489 jaardia ja viisi touchdownia.

Roostersin ensi kauden hyökkäyksen rakentaminen on eri pohjalla, kun Johnson pääsee hiomaan yhteispeliä laitahyökkääjien kanssa koko talven ajan.

”Tottakai tämä on parempi kuin että pelinrakentaja tulisi Suomeen kuukautta ennen kauden alkua”, Wasenius sanoo.

Ensi kauden muut ulkomaalaispelaajakuviot sekä valmennuspuolen miehitys ovat helsinkiläisseurassa vielä auki.

Lue myös:

Robert Johnsonilla vastassa viime kauden pelikaverit (11.9.2008)