Karppinen: Tavoitteet kasvaneet kauden mittaan

3.9.2008


Roosters-Jaguaarit semifinaalissa mielenkiintoinen taktinen kaksintaistelu Karppisen ja Rufenerin välillä

Karppinen: Tavoitteet kasvaneet kauden mittaan

Vuoden tauon jälkeen Vaahteraliigan pudotuspeleihin palanneen Helsingin Roostersin pelaajavalmentaja Kalle Karppinen kertoo, että joukkueen itseluottamus on kasvanut kauden edetessä, ja tavoitteena on nyt Suomen mestaruus. Edellisen kerran Roosters on pelannut Vaahteramaljassa vuonna 2004, jolloin se voitti loppuottelussa Trojansin.

”Fiilikset ovat erittäin hyvät. Ennen kauden alkua tavoitteena oli pudotuspelit, kauden aikana nälkä on kasvanut ja tavoitteeksi muotoutunut mestaruus.”

Roosters kohtaa lauantaina välieräottelussa Jyväskylän Jaguaarit. Karppisen mukaan Jaguaarit sopii Roostersille vastustajaksi muita pudotuspelijoukkueita paremmin. Helsinkiläisjoukkue on kärsinyt loukkaantumisista etenkin puolustuksen linjassa, ja on ollut vaikeuksissa kovia juoksujoukkueita vastaan. Jaguaarien hyökkäys perustuu enemmän heittopeliin, ja Roosters on vienyt joukkueiden molemmat kohtaamiset nimiinsä.

”Peliin lähdetään luottavaisin mielin. Aiemmissa peleissä puolustuksen takakenttämme on ollut varamiehinen, ja nyt meidän pitäisi olla täydemmässä kokoonpanossa.”

Jaguaarien hyökkäys on tykittänyt pisteitä ennätystahtiin pelinrakentajansa Ryan Rufenerin johdolla. Rufener on heittänyt tällä kaudella vain seitsemän syötönkatkoa, mutta kolme niistä juuri Roostersia vastaan.

Lauantain ottelussa on luvassa myös mielenkiintoinen taktinen kaksinkamppailu puolustuksessa pelaavan Karppisen ja Rufenerin välillä. Rufener kutsuu ja muuttaa hyökkäyspelejä aloituslinjasta sen mukaan miltä puolustuksen muodostelma näyttää. Samaa on luvassa myös toisella puolen palloa. Takakentällä ja tukimiehenä pelaava Karppinen myöntää, että aikoo itsekin kutsua muutoksia puolustuksensa peleihin ennen pelin käynnistymistä.

”Jotain sellaista pitää harrastaa. Ja lisäksi liikkua paljon ja yrittää näyttää erilaiselta kuin mitä aiomme tehdä.”

Lauantain ottelussa iskevät yhteen myös Vaahteraliigan kaksi tehokkainta pelinrakentajaa. Roostersin Robert Johnson on onnistunut mainiosti molemmissa otteluissa Jaguaareja vastaan. Hän on heittänyt yhdeksän touchdownia ilman yhtään syötönkatkoa.

 

1.6. Jaguaarit-Roosters 35-42 (28-28) Tilastot

24.8. Roosters-Jaguaarit 42-33 (21-20) Tilastot

Haastattelu: Roostersin John McKeon (13.8.2008)

Ryan Rufener viihtyy tutussa hyökkäyksessä (24.6.2008)