Rufener uskoo viime vuoden playoff-kokemuksesta olevan apua

4.9.2008


Jaguaarit matkaa Helsinkiin tavoittelemaan ensimmäistä finaalipaikkaansa

Rufener uskoo viime vuoden playoff-kokemuksesta olevan apua

 

Jyväskylän Jaguaarien pelinrakentaja Ryan Rufener tulitti kauden mittaan ennätyksellisiä lukemia lukiovuosilta tuttua hyökkäystä pyörittäessään. Toista kauttaan Keski-Suomessa pelannut pelinrakentaja heitti 59 touchdownia, yhden enemmän kuin Roostersin Robert Johnson. Rufenerin heitoilla Jaguaarit eteni keskimäärin 364 jaardia ottelua kohden, ja heittojen onnistumisprosentti oli 63,5.

 

Lauantaina Jaguaarit tavoittelee historiansa ensimmäistä finaalipaikkaa juuri Roostersia ja Johnsonia vastaan. Hyökkäyksen valmentajan roolin kesken kauden harteilleen saanut Rufener uskoo, että viime vuoden pudotuspelikokemuksesta (27-40 välierätappio Crocodilesille) on hyötyä lauantain koitoksessa.  

 

“Tavoite oli kehittyä kauden edetessä. Minusta olemme pystyneet siihen. Olemme nyt samassa tilanteessa kuin vuosi sitten, ja toivottavasti viime vuoden kokemus auttaa lauantain haasteessa."

 

Roosters on voittanut joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella. Pelit ovat olleet tosin tiukkoja. Kesäkuun alussa Roosters voitti Jyväskylässä 42-35, ja runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksela Velodromilla 42-33. Rufenerilla ei ole tarjottavana poppakonsteja Roostersin kaatamiseksi.

 

”Jalkapallo on yksinkertainen peli. Hyökkäyksessä täytyy välttää pallonmenetyksiä, ja puolustuksessa pelata tiivistä futista ja tehdä pelejä silloin kun pitää. Pelaamme pelin hyökkäysvuoro kerrallaan, emme lähde peliin ajatellen, että tarvitsemme kahdeksan touchdownia voittaaksemme”.

 

Rufener heitti koko kauden aikana vain seitsemän syötönkatkoa, mutta kolme niistä Roostersia vastaan.

 

”He sekoittavat puolustusmuotojaan hyvin. Pallonmenetykset pitää saada vähiin”, Rufener painottaa.

 

13. kierroksen tappio Roostersille tarkoitti sitä, että välieräottelu pelataan Helsingissä. Rufener ei halua laittaa paljoa painoa kotiedulle.

 

”Kotiedun vaikutus on erilainen eri joukkueisiin. Pudotuspelien aloittaminen kotona olisi ollut mukavaa, mutta emme voi asialle enää mitään. Se on vähän kuin sään kanssa, ei kannata huolehtia sellaisesta mihin ei voi vaikuttaa”.

 

Huikeisiin tilastolukemiinsa Rufener suhtautuu vaatimattomasti.

 

”Ylitin omat odotukseni, mutta en olisi pystynyt siihen ilman joukkuetovereitani.”

 

06.09. kello 15.00 Velodromi, Roosters - Jaguaarit    Otteluennakko     

 

Aiemmat ottelut:

 

1.6. Jaguaarit-Roosters 35-42 (28-28) Tilastot

24.8. Roosters-Jaguaarit 42-33 (21-20) Tilastot

Lue myös:

Karppinen: Tavoitteet kasvaneet kauden mittaan(3.9.2008)

Ryan Rufener viihtyy tutussa hyökkäyksessä (24.6.2008)