Luvassa tasainen ja runsasmaalinen Vaahteramalja?

8.9.2008


Runkosarjakohtaamiset päättyivät 35-41 ja 35-37, kaikkien aikojen tilastossa Roosters on niskan päällä 20-12-1

Luvassa tasainen ja runsasmaalinen Vaahteramalja?

Runkosarjan perusteella lauantaina pelattavasta Vaahteramaljasta on tulossa sekä tasainen että runsaspisteinen. Roosters ja Butchers kohtasivat runkosarjassa kahdesti, ja molemmilla kerroilla pisteitä taottiin taululle yli 70. Kesäkuussa Helsingissä Butchers voitti jatkoajan jälkeen 41-35. Myös toinen ottelu päättyi vierasvoittoon, kun Roosters teki elokuussa Porvoossa huiman nousun ja vei pisteet 37-35-voitollaan.  Tuon ottelun päätösneljännnes meni vieraille 23-0.

Roosters ja Butchers ovat kohdanneet Vaahteraliigassa vuosien saatossa 33 kertaa. Roosters on voittanut 20 kertaa, Butchers 12, ja kerran on päädytty tasatulokseen. Tosin viime vuosina Butchers on ollut Roostersille vaikea vastus: viimeisestä kymmenestä joukkueiden välisestä ottelusta Butchers on poistunut voittajana kahdeksan kertaa.

Joukkueet ovat kohdanneet Vaahteramaljassa kerran aiemmin. Vuonna 1997 Roosters pieksi kauden yllättäjäjoukkue Butchersin 37-0.

Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäin seura Roosters tavoittelee lauantaina jo 15. mestaruuttaan. Roosters on voittanut puolet Vaahteraliigan historian aikana jaossa olleista mestaruuksista. Edellinen tuli vuonna 2004, jolloin helsinkiläiset kaatoivat loppuottelussa Turun Trojansin.

Butchersilla on mahdollisuus nousta ECG:n ja Roostersin rinnalle niiden joukkueiden listaan, jotka ovat onnistuneet voittamaan neljä Suomen mestaruutta putkeen. ECG:n dynastia ajoittui 90-luvun alkupuolelle (1991-94), Roosters puolestaan juhli mestaruutta kuudesti peräkkäin 90-luvun lopulla (1995-2000).