Ville Palikainen tavoittelee yhdeksättä mestaruuttaan

9.9.200811. Vaahteramaljassaan pelaavalla laitahyökkääjällä mahdollisuus nousta "Lisu" Niemisen rinnalle yhdeksänkertaiseksi mestariksi

Ville Palikainen tavoittelee yhdeksättä mestaruuttaan

Porvoon Butchersin Ville Palikainen juoksee lauantaina kentälle jo 11. Vaahteramaljassaan. Tilillä on kahdeksan Suomen mestaruutta, eli mikäli Butchers voittaa neljännen perättäisen mestaruutensa, 31-vuotias Palikainen nousee Lauri ”Lisu” Niemisen rinnalle menestyneimmäksi Vaahteraliigapelaajaksi. Nieminen juhli mestaruutta ECG:ssä ja Roostersissa yhteensä yhdeksän kertaa. Palikainen on voittanut Roostersissa kuusi Suomen mestaruutta ja Butchersissa kaksi, ja ura jatkuu myös tämän kauden jälkeen.

Palikaisen tie 11. Vaahteramaljaansa on kulkenut hieman eri reittiä kuin aiemmin. Liigan parhaisiin laitahyökkääjiin vuosikausia kuulunut Palikainen on pelannut pääasiassa puolustuksen puolella.

”Kulmapuolustajana pelaaminen on ollut piristävä kokemus. Se on ollut haastavaa, ja samalla on saanut vähän vaihtelua. On oppinut katsomaan peliä uudella lailla”, Palikainen sanoo.

”En viihtynyt hyökkäyksessä”, hän perustelee pelipaikanvaihtoa.

 Lauantain semifinaalissa Palikainen oli kuitenkin jo palannut tutummalle paikalleen, ja pelaa laitahyökkääjänä myös Vaahteramaljassa.

2002 MVP

Aiemmista Vaahteramaljoistaan hä€n nostaa ykköseksi Roostersin paidassa pelaamansa vuoden 2002 finaalin Trojansia vastaan.

”Petrus Penkki heitti minulle kolme kertaa, ja kaikista syntyi touchdown. Minut valittiin ottelun MVP:ksi. Vuoden 2006 finaali oli Butchersilta hyvä suoritus, pelasimme täydellistä peliä”, hän kertaa parhaita finaalimuistojaan. Huonoimpia ei tarvitse kauaa miettiä.

”Tappiot Seinäjoelle (2001) ja Trojansille (2003).”

Palikainen myöntää heti, että Roostersin kohtaaminen Vaahteramaljassa sytyttää erityisesti.  

”Pelasin Roostersissa vuodet 1992-2005, ja olen pitänyt sitä omana joukkueenani. Mahtavaa pelata heitä vastaan.”

Palikaiselta löytyy perspektiiviä verrata Butchersin pelinrakentajaa Steve Panellaa edeltäjiinsä, Petrus Penkkiin ja lauantaina Roostersin paidassa vastaan asettuvaan Robert Johnsoniin.

”Panella oli alussa ehkä vähän eksyksissä, mutta hän on parantanut ja välierässä hänen itseluottamuksensa oli jo ihan eri luokkaa. Johnson jakoi palloa tehokkaammin, kun taas Panella katsoo vähän kapeammalla linjalla. Sekä Panella että Johnson tuovat myös juoksu-uhkaa. Penkki taas otti puolustukselta sen mitä se antoi.”