Robert Johnsonilla vastassa viime kauden pelikaverit

11.9.2008Roostersin pelinrakentaja aikoo jatkaa Suomessa

Robert Johnsonilla vastassa viime kauden pelikaverit

Viime kaudella Porvoon Butchersin paidassa Suomen mestaruuden voittanut pelinrakentaja Robert Johnson kohtaa viime kauden joukkuetoverinsa lauantaina Vaahteramaljassa.26-vuotias Johnson on tällä kaudella jatkanut siitä mihin jäi viime vuonna, ja oli yhdessä Jaguaarien Ryan Rufenerin kanssa liigan tehokkain pelinrakentaja. Runkosarjassa Johnsonin käsi kävi huimilla tehoilla: 58 touchdownia, 5123 jaardia ja onnistumisprosentti 64. Hän oli myös joukkueensa ykkösjuoksu-uhka 576 jaardilla ja kahdeksalla touchdownilla.

Pelinrakentajana Johnson luonnollisestikin viihtyy paremmin Roostersin heittosirkuksessa kuin Butchersin tasaisemmin juoksuun ja heittoon nojanneessa systeemissä. Viime kaudella Johnson liittyi Butchersin vahvuuteen kesken kauden, ja teki heti kovaa jälkeä. Kuudessa ottelussa hän heitti 17 touchdownia.

”Seuraorganisaatio on hyvä sekä Porvoossa että täällä, mutta muuten kausia ei voi verrata. Nyt olen ollut mukana koko kauden, ja hyökkäys sopii minulle paremmin.”

”Tottakai tuntuu erilaiselta kohdata viime kauden joukkuetoverit finaalissa. En usko, että se vaikeuttaa peliäni että he tuntevat minut viime vuodelta. Samalla lailla minä tunnen heidän puolustuksen pelaajansa.”

574 heittoa, 250 juoksua

Roostersin hyökkkäys on nojannut heittopeliin enemmän kuin minkään muun joukkueen Vaahteraliigassa. Runkosarjassa pallo pistettiin ilmaan 574 kertaa, kun toiseksi eniten heittänyt Jaguaarit pelasi heittopelin 442 kertaa. Juoksupelien määrä, 250, on myös liigan pienin. Roostersin juoksupeleistäkin yli puolet oli Johnsonin omia juoksuja.

Johnsonin ykköskohde oli toinen toisen kauden Vaahteraliigapelaaja Sonte Wong. Hän nappasi kiinni 90 heittoa ja 28 touchdownia, mutta palloja riitti myös muille. Viidellä Roostersin laitahyökkääjällä oli yli 40 koppia runkosarjassa.

”Laitahyökkääjämme ovat kehittyneet kauden aikana paljon. He nauttivat pelaamisesta, ja se helpottaa minunkin työtäni. Tuntuu myös, että hyökkäyksen linjamme on aliarvostettu. Heittojaardeja kertyi yli 5 000, se ei onnistuisi huonolla linjalla.”

Texas Techissä laitahyökkääjänä

Roostersin tämän kauden heittotykitys ei ole ollut Johnsonille vierasta, sillä hän pelasi kaksi vuotta Texas Techin yliopistossa, jonka tavaramerkki on vauhdikas heittopeli. Texas Techissä hän kuitenkin pelasi laitahyökkääjänä, kun päävalmentaja, ex-porilainen Mike Leach ei olisi antanut ykköspelinrakentajan paikkaa junior collegesta siirtyneelle Johnsonille. Johnsonin mukaan paluu pelinrakentajaksi sujui viime kaudella kivuttomasti.

”Olen pelinrakentaja, yliopistossa jouduin vain pelaamaan laitahyökkääjänä”, hän painottaa. Isoissa ympyröissäkin Johnson pärjäsi laitahyökkääjän komeasti. Viimeisellä yliopistokaudella hänellä joukkueessaan toiseksi eniten kiinniottoja, 89. Määrä on nelisenkymmentä enemmän kuin tuolloisella joukkuetoverilla, Hard Knocks-sarjasta tutulla Dallas Cowboysin Danny Amendolalla.

Johnson on viihtynyt Suomessa hyvin, ja vihjaa, että jatkoakin on luvassa.

”Todennäköisesti pelaan täällä ensi kesänäkin. Tarkoitus olisi jäädä tänne talveksi, ja tehdä töitä niin futiksen kuin koriksen parissa”, koripallovalmennuskuvioita käyntiin virittelevä Johnson sanoo.  

Roostersin tilastot