Roosters tehnyt töitä juoksupuolustuksensa eteen

12.9.2008


Runkosarjassa vastustajat juoksivat 7,6:n keskiarvolla ja 51 touchdownia

Roosters tehnyt töitä juoksupuolustuksensa eteen

Helsingin Roostersin nuori puolustus on ollut lähes koko kauden vaikeuksissa vastustajan juoksupelejä vastaan. Runkosarjassa vastustajan pallonkantajat etenivät Roostersia vastaan huikealla 7,6:n jaardin keskiarvolla. Roostersia vastaan tehtiin peräti 51 juoksutouchdownia, kun taas heittopelillä vastustaja pääsi helsinkiläisten maalialueelle vain 17 kertaa. Lauantaina pysäytettävänä on Steve Panellan pyörittämän heittopelin lisäksi 25 juoksutouchdownia runkosarjassa tehnyt Porvoon Butchers.

”Olemme tehneet töitä juoksupuolustuksemme eteen. Jyväskylää vastaan saimme ensimmäistä kertaa vastustajan juoksun pysähtymään”, tukimiehenä ja puolustuksen takakentällä pelaava Roostersin pelaajavalmentaja Kalle Karppinen sanoo. Jaguaarit juoksi välierässä Velodromilla Roostersia vastaan 132 jaardia 5,1:n keskiarvolla. Jaardeista liki kolmasosa tosin tuli yhdellä pelinrakentaja Ryan Rufenerin pitkällä juoksulla.

”Butchersin neljän laitahyökkääjän systeemi vaarallisine laitahyökkääjineen tosin vaikeuttaa juoksun pysäyttämistä. He pystyvät levittämään puolustusta”, Karppinen muistuttaa puolustuksen valmentajan dilemmasta.

Karppinen marssittaa lauantaina Finnair Stadionin tekonurmelle nuoren joukkueen. Vastustaja Porvoon Butchers on voittanut viimeiset kolme mestaruutta, joten finaalikokemusta löytyy aivan eri lailla.

”En usko, että joukkueemme nuoruudesta on haittaa. Olemme nousseet tällä kaudella vaikeista paikoista, olemme saaneet pelaajista positiivisen asenteen irti. ”

"Pelaaminen kärsii valmentamisesta"

Karppinen itse valmistautuu Vaahteramaljaan yhdeksättä kertaa. Tilillä on seitsemän Suomen mestaruutta ja yksi hopea. Nyt Roosters pelaa Vaahteramaljassa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004 mestaruuden.

”Tämä on erilaista. 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa olimme aina ennakkosuosikkeja. Nyt lähtökohdat ovat erilaiset.”

Lähtökohdat ovat erilaiset myös Karppiselle itselleen. Nyt hänellä on päävalmentajana harteillaan vastuu koko joukkueen esityksestä.

”Onhan tämä vaatinut paljon enemmän töitä. Jos voitamme, niin mestaruus on minulle arvokkaimmasta päästä.”

Karppinen vastaa joukkueensa puolustuksesta, hyökkäyksen koordinaattori Jens Holmström hyökkäyksestä.

”Hyökkäyksen osalta olen mukana vain isommissa päätöksissä, esimerkiksi pelaammeko neljännen yrityksen. ”

”Minulla valmentaminen on etusijalla, ja pelaaminen kärsii”, konkaripuolustaja myöntää.

Lue myös:

Luvassa tasainen ja runsasmaalinen Vaahteramalja? (8.9.2008)

Karppinen: Tavoitteet kasvaneet kauden mittaan (3.9.2008)

Haastattelu: Roostersin John McKeon (13.8.2008)