Butchersille neljäs perättäinen Suomen mestaruus 2008

13.9.2008


Mikkosen viimeisen sekunnin potkumaali vei Vaahteramaljan ensimmäistä kertaa jatkoajalle, Haverinen juoksi ratkaisun

Porvoon Butchersille neljäs perättäinen Suomen mestaruus

Porvoon Butchers voitti lauantaina neljännen perättäisen amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruutensa huikeiden vaiheiden jälkeen. 29. kertaa pelattu Vaahteramalja oli odotetusti pistejuhlaa, ja mestari selvisi ensimmäistä kertaa vasta jatkoajan jälkeen lukemin 47-41 (25-20).

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Helsingin Roosters johti ottelua Henri Myöhäsen touchdownilla 41-38, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää sekunti. Butchersin hyökkäys oli saanut kuskattua pallon Roostersin kenttäpuoliskolle, ja potkaisija Sami Mikkosen hermo kesti. Peliajan umpeutuessa syntynyt kolmen pisteen arvoinen potkumaali 28 jaardin päästä vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla Butchersin puolustus onnistui pysäyttämään Roostersin hyökkäyksen aivan maalialueen kynnykselle, ja lopulta ottelu ratkesi keskushyökkääjä Markus Haverisen juoksemaan touchdowniin. Kolme touchdownia ja 126 jaardia juossut Haverinen palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Butchersin parhaaksi pelaajaksi valittiin pelinrakentaja Steve Panella, Roostersin parhaaksi laitahyökkääjä kolme touchdownia tehnyt ja 261 jaardia edennyt Sonte Wong. Roostersin pelinrakentaja Robert Johnson heitti peräti 70 kertaa. Heitoista onnistui 39, ja niistä syntyi viisi touchdownia. Yhdysvalloista Vaahteramaljaa varten Suomeen palannut tukimies Santtu Äyräväinen oli joukkueensa ykköstaklaaja viidellä taklauksellaan. Butchersin Josh Brisco palautti yhden aloituspotkun maaliin saakka, ja keräsi viidellä palautuksella yhteensä 209 jaardia.

Butchers on kolmas joukkue, joka on onnistunut voittamaan Suomen mestaruuden neljästi peräkkäin. Aiemmin samaan ovat yltäneet helsinkiläiset ECG (1991-94), ja kuusi mestaruutta putkeen voittanut Roosters (1995-2000).

Tilastot