Piste- ja etenijäkuningas Stokes jatkaa Wolverinesissa

15.9.2008


46 touchdownia tehnyt keskushyökkääjä juoksee Vaahteraliigassa myös ensi kaudella

Piste- ja etenijäkuningas Stokes jatkaa Wolverinesissa

Vaahteraliigassa eniten touchdowneja kuluneella kaudella tehnyt keskushyökkääjä Stephen Stokes jatkaa Helsingin Wolverinesin riveissä myös ensi kaudella. Stokes voitti liigan juoksutilaston ylivoimaisesti edettyään juoksupeleillä yhteensä 2686 jaardia. Amerikkalaiskeskushyökkääjä eteni yhdellä juoksupelillä keskimäärin huimat 10,2 jaardia. Hän teki runkosarjassa yhteensä 46 touchdownia.

”Stokes on loistava pelaaja ja viimeisen päälle ammattimainen mies myös kentän ulkopuolella. Ei ollut hetkeäkään epäselvää, etteikö hänelle tarjottaisi sopimusta myös ensi kaudesta”, Wolverinesin päävalmentaja Peetja Mannila toteaa. Stokesin sopimuksessa on tosin pykälä, joka mahdollistaa pelaamisen Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa, mikäli mahdollisuus aukeaa. Lähinnä hänen mielessään on Kanadan ammattilaisliiga CFL.

Vaahteraliigassa neljänneksi sijoittuneen Wolverinesin puolustusta valmentanut Teemu Kuusisto on nimitetty seuran urheilutoimenjohtajaksi.

”Tällä hetkellä hinku takaisin kentälle on kova”, kahdeksan Suomen mestaruutta Roostersin paidassa voittanut Kuusisto sanoo.

”Se vaatii tosin paljon työtä. En aio lähteä pyörimään jalkoihin huonossa kunnossa, joten paluu riippuu täysin siitä, kuinka hyvään kuntoon pääsen talven aikana. Ajatus urheilutoimenjohtajaksi ryhtymisestä lähti liikkeelle, kun keskustelimme Mannilan kanssa ensi kesästä. Ajankäytön puitteissa näyttää vahvasti siltä, etten ole mukana valmennuksessa, ainakaan samassa mittakaavassa. Koska kuitenkin jatkan seurassa, sovimme Peetjan kanssa, että olen vastuussa rekrytoinnista talven aikana. Ensimmäinen tärkeä tehtävä on löytää päteviä valmentajia. Parin henkilön kanssa on alustavasti keskusteltu, mutta sillä rintamalla ei ole vielä varmaa kerrottavaa. Vaihtoehdot ovat vielä auki laajalti. Harkitsemme edelleen myös valmentajan tuomista ulkomailta. Se, että saimme Stokesin kanssa asiat sovittua jo tässä vaiheessa, oli loistava uutinen. Se varmasti nostaa kiinnostusta joukkuetta kohtaan.”