SAJL Juhlavuosi 2009

7.1.2009


SAJL saavuttaa tänä vuonna upean rajapyykin eli laji täyttää pyöreät 30-vuotta. Juhlavuodelle on suunnitteilla useita kohokohtia, joista suurimman huomion saavat Vaahteramalja XXX ja 30v. -juhlaristeily Ruotsi-ottelun yhteydessä. Tapahtumien lisäksi liitto esittelee lajin 30-vuotista suomalaista historiaa eri yhteyksissä.

1979-2009 SAJL 30 VUOTTA

Lajin 30 -vuotistaipaleen kuvaukseen tarvitsemme innokkaita henkilöitä
ideoimaan, keräämään ja tallentamaan dokumentteja eri formaateista.
Työryhmien tuotoksia hyödynnetään Juhlajulkaisussa, liiton www-sivuilla,
juhlanäyttelyssä sekä Urheilumuseon arkistoinnissa. Kiinnostuitko?
Ilmoittaudu 30-vuotissivustolla ja ilmoita itsesi sopivaan toimikuntaan. 

1979 tapahtumia voi kertailla historia osuudesta LINKKI

Juhlateostoimikunta

Sen tehtävänä on toimittaa juhlajulkaisu. Jos olet kiinnostunut
kirjoittamisesta ja lajihistoriasta, olet oikea henkilö tehtävään. Tarkoitus on jakaa lajihistoriikin 1979-2009 aikakaudet pieniin kokonaisuuksiin ja teemoihin.

Valokuvatoimikunta

Sekä näyttelyä että julkaisuja varten tarvitaan henkilöitä päivittämään ja kokoamaan Liiton valokuva-arkistoa. Juhlavuotta varten tullaan keräämään laji-ihmisiltä sähköisessä muodossa iki-muistoisia välähdyksiä 30-vuotis taipaleelta. Liiton valokuva-arkistossa on skannattuna useita tuhansia kuvia sekä digi-aikakauden valokuvia. Lisää skannattavaa, valikoitavaa ... on tässä ryhmässä työn alla.

Arkisto-toimikunta

Suomen Urheiluarkisto tulee ottamaan vastaan SAJL luovuttamat dokumentit tutkijakäyttöön vuosilta 1979-1999. SLU-talossa sijaitsevan varaston hyllyt pursuavat hyllymetreittäin hallitus-, liittokokous, tilasto-, maajoukkue- ... materiaalia. Arkistointiohjeet on saatu tutkija Ossi Viidalta.

Juhlanäyttelytoimikunta

30 vuotta suomalaista jenkkifutista tarkoittaa valtavaa määrää esineitä. Tarkoitus on kerätä puutelistan mukaisesti lainaksi tai lahjoituksin lisää esineistöä juhlanäyttelyä varten. Näyttelyn yksityiskohdat selviävät myöhemmin, mutta nyt on aika kartoittaa EM-pokaalit, mitalit, huikeat julisteet, World bowl -sormukset, alkuaikojen peliasut ja varusteet jne.

Videotoimikunta

Jokainen suomalaisesta jenkkifutiksesta kiinnostunut on varmasti
halukas katsomaan digitaaliseen muotoon siirrettyjä vhs-nauhoja. Liiton arkistoissa löytyy mm. Euroopassa ensimmäistä kertaa U.S. yliopisto vs. maajoukkue ottelu, kun Finland pelasi Tampereen Ratinan stadionilla William Jewell -yliopistoa vastaan v. 1984. Tämä toimikunta siis siirtää tuhoutuvaa vhs-nauhaa digitaaliseen muotoon  ja koostaa high lights -filmejä tulevia juhlaesityksiä varten. Myös kateissa olevat olennaiset ottelut EM-kisoista ja Vaahteramaljoista on aika jäljittää.

Toimikunnat kaipaavat lisävoimia. Ilmoittaudu toimikuntiin TÄSTÄ

Juhlaterveisin SAJL hallitus & toimihenkilöt