Koivusalo luottavaisin mielin Ruotsia vastaan

2.10.2008

Lehtinen ja Andersson taistelevat pelinrakentajan paikasta

 

Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja Hannu Koivusalo odottaa lauantain Ruotsi-ottelua luottavaisin mielin.

”Viikonlopun leiristä jäi positiivinen fiilis. Miinuksena oli se, että moni leirille kutsutuista jäi pois loukkaantumisten takia, ja materiaali oli kapea. Mutta saimme systeemin ajettua hyvin sisään.”

Vuosi sitten Suomi kärsi niukan tappion Ruotsille vieraskentällä. Vuoden takaiseen ei ole tehty suuria muutoksia.

”Joitain pikkuasioita on muutettu pelaajamateriaalimme mukaan, mutta peruspaketti on samanlainen”, tasapainoisen hyökkäyspelin nimeen vannova Koivusalo kertoo.

Vastaan asettuva joukkue on melkoinen kysymysmerkki. Hallitsevan Euroopan mestarin koko valmennustiimi on vaihtunut.

”Emme tiedä mitä sieltä tulee. Mutta eiköhän Ruotsin puolustus ole ainakin aika samanlainen kuin aiemmin”, Koivusalo pohtii.

Nuoruutta ja vankkaa kokemusta

Suomen joukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kokeneimmat pelaajat ovat syntyneet 70-luvun polivälissä, nuorimmat vuonna 1990. Konkarit naureskelivatkin viikonlopun leirillä, että maajoukkuerookiet ovat syntyneet silloin kun kokeneimmat aloittelivat pelaamistaan.

Pelaajistossa katseet ja paineet kohdistuvat luonnollisestikin joukkueen nuoriin pelinrakentajiin. Roostersin 19-vuotias Janne Lehtinen ja Trojansin 18-vuotias Joonas Andersson ovat Petrus Penkin seuraajia maajoukkueen hyökkäyksen johdossa. Koivusalon mukaan nuorten maajoukkuekaksikko oli leirillä tasaväkinen, ja vielä ei ole edes päätetty kumpi aloittaa pelin.  

Koivusalo harmittelee, että suomalaiset pelinrakentajat jäävät Vaahteraliigassa vähälle peliajalle. Andersson pelasi Trojansissa muutaman pelin jenkkipelinrakentajan loukkaannuttua, mutta Lehtinen pelasi seurajoukkueessaan lähinnä laitahyökkääjänä.

”Kyllä heistä hyvä tulee, kunhan he saavat kokemusta alle.”

Koivusalon mukaan Lehtisen ja Anderssonin pelityyleissä ei ole suuria eroja.

”Molemmat lukevat peliä hyvin. Andersson on ehkä hanakampi juoksemaan itse.”

Koivusalo on tyytyväinen joukkueensa keskushyökkääjäkalustoon. Butchersin Markus Haverinen on aloittava keskushyökkääjä, mutta leveyttä löytyy.

”Saintsin Christoffer Anttila tulee olemaan kova jatkossa kokemuksen karttuessa. Jaguaarien Akumatti Leskinen saa lauantaina myös paljon vastuuta. Kaiken kaikkiaan keskushyökkääjätilanne on parempi parina viime vuonna.”

Koko Suomen maajoukkueprojekti nuorennusleikkauksineen tähtää seuraaviin EM-kisoihin. Vaikka suomalaisen jenkkifutiksen kannalta ensi vuoden kisojen peruminen oli paha pettymys, niin ainoastaan maajoukkueen kannalta ajateltuna kisojen siirtyminen vuodella voidaan nähdä positiivisenakin asiana.

”Nuorella joukkueella on nyt vuosi enemmän valmistautumisaikaa”, Koivusalo katsoo kohti Saksan vuoden 2010 kisoja.

Suomen rosteri