Naiset murskasivat Ruotsin

4.10.2008


Ottelun MVP Katri Laine
Kuva: Lari Eteläniemi/jefu.fi
Ottelun MVP Katri Laine Kuva: Lari Eteläniemi/jefu.fi

Kokeneempi Suomen joukkue kaatoi länsinaapurin 64-0

Naiset murskasivat Ruotsin

Suomen naisten maajoukkue avasi lauantain maaottelupäivän historiallisella voitolla. Ensimmäisessä varusteet päällä pelatussa naisten maaottelussa kokeenempi Suomen joukkue jyräsi Ruotsin nurin puhtaasti 64-0 (43-0).

Suomi oli ottelussa parempi jokaisella osa-alueella. Ruotsi sai edetty muutamat uudet yritykset, Suomen puolestaan ei tarvinnut turvautua lentopotkuun kertaakaan. Katri Laine juoksi neljä touchdownia. Pelinrakentaja Jenni Wahlberg juoksi kaksi ja heitti yhden touchdownin.

"Kokemuksen myötä pelinopeudessa oli valtava ero meidän hyväksemme. Ruotsilla ei ollut mitään millä pysäyttää meidät", Suomen päävalmentaja Teemu Kuusisto totesi.  

"Kokemusero näkyi pelinlukemisessa ja kovuudessa. Mutta kyllä siellä sai hommia tehdä", Suomen sentteri Mirva Honkonen kertasi ottelun jälkeen.

Suomen naisilla on jo takana yksi varusteet päällä pelattu kausi. Ruotsalaisille lauantain ottelu oli ensimmäinen virallinen ottelu täyskontaktisäännöin. Kuusisto oli tasoeroista huolimatta tyytyväinen ottelun antiin.

"Saimme arvokasta kokemusta. Ruotsalaisetkin tuntuivat olevan tyytyväisiä".  

Myös Honkonen oli tyytyväinen maajoukkueprojektiin.

"Oli kiva pelata Suomen parhaiden kanssa, ja uusia ihmisiä vastaan. Suomessa tuntee jo kaikki vastustajat.

 Ottelun tilastot