Salo Scorpions

6.10.2008


Tarkkasilmäiset lukijat huomaavat 1990-luvun alun miesten maajoukkueasun, valkoinen paita ja harmaat housut salolaisilla.
Tarkkasilmäiset lukijat huomaavat 1990-luvun alun miesten maajoukkueasun, valkoinen paita ja harmaat housut salolaisilla.


Uusin paikkakunta Suomen jenkkifutiskartalla on Salo. Scorpions avaa oman kotiottelukautensa historiallisella harjoitusottelulla Lieto Oakmenia vastaan la 11.10. klo 14.00 Salon keskuskentän keinonurmella.

Seuran puheenjohtaja Toni Aaltonen puhkuu intoa. Asiat ovat alkaneet loksahdella vähitellen kohdalleen vaikka paljon on vielä tekemistä. Aaltonen uskoo, että harjoitusotteluun Lietoa vastaan saattaa pukea noin 35 pelaajaa, joista muutamilla on ennestään kokemusta lajista. Joukkueen yksi valttikortti on keski-ikä, joka on noin 21-vuotta. Kesällä aloitettu toiminta käynnistyi Liiton lainavarusteilla ja tämän vuoden ottelut pelataan Liitosta saaduilla lainauniformuilla.

Valmentaja on löytynyt omasta kaupungista, kun Hangossa aikanaan toimineen Sun City joukkueen Asko Kokkonen on ruorissa. Kesällä Somero 30 kilometrin päässä toiminut Somero Hogs lopetti toimintansa ja muutama pelaaja siirtyi Scorpionsin mukaan.

Scorpions otti ensiaskeleet ottelutoiminnassa, kun joukkue pelasi Virossa 28.9. ystävyysottelun paikallista Tallinna Tormia vastaan. Mukana jenkkifudistapahtumassa oli myös Taftin ja Bulldogsin E-pojat, jotka pelasivat näytöstyyliin esiottelun. Scorpionsin kannalta ottelu tallinnalaisia vastaan oli hyvä kokemus vaikka joukkue hävisikin 30-0. Scorpions oli vasta toista kertaa 11 vs 11 tilanteessa ja paljon oppimista tapahtui ottelun aikana. Suurimmat puutteet näkyivätkin linjatyöskentelyssä, jossa Torm oli suomalaisvahvistusten johdosta jatkuvasti niskan päällä. Salon 18-vuotias pelinrakentaja Eino Matikainen saikin väistellä ryskiviä tallinnalaisia enemmän kuin keskittyä heittokohteiden etsimiseen alakentältä.

Tallinna Tormin puheenjohtaja Allan Arias on junaillut virolaista jenkkifutista eteenpäin 2007 vuodesta saakka. Virossa on tarkoitus vähitellen aikaansaada oma kansallinen liiga. 2009 kesällä Tallinna Torm pelaa kuitenkin melkoisella todennäköisyydellä Suomen ll-divisioonassa. Eestin tv oli paikalla ottelussa ja kooste tulee parhaaseen katseluaikaan lähiviikkoina ulos.

Salo Scorpions nettisivut:

http://www.salonscorpions.org/

Go Scorpions go!