Rajaritarit nuorisotyön parissa

31.10.2008


Rajaritarit valmistautuu koulukierrosten jälkeen ensimmäiseen Draft Day -tilaisuuteensa su 2.11 klo 13.00-15.00 Lappeenrannan Urheilutalolla.

Rajaritareiden nuorisopäällikkö Mikko Koskinen kertoo, että kouluyhteistyötä on tehty isolla vaihteella. EKLU:n mukana Lappeenrannan alakouluissa esiteltiin uusia lajeja seurojen toimesta Lappeenrannan alakouluissa syys-lokakuun ajan. Kontakteja lapsiin saatiin pari tuhatta, kun lapset kiersivät klo 8-13.30 välisen urheilurasteilta toiselle. Mukana oli lähes kaksikymmentä rajaritaria vetämässä perusharjotuksia, joista taklauspatja oli ylivoimainen suosikki. Koulukiertueella markkinoitiin Draft Day tapahtumaa.

http://www.eklu.fi/lasten_ja_nuorten_liikunta/liikunnalliset_koulukiertueet/

Rajaritarit on myös ollut yläasteiden liikuntatunneilla aktiivisesti mukana. Läpi syksyn ja edelleen jatkuvassa toiminnassa mm. Sammonlahden ja Lauritsalan kouluissa on viikottain annettu lajiopetusta.

23. 11. lähiseudun suurtapahtuma Kaamospuhallus kerää alle 17-vuotiaat yhteen musiikin ja urheilun avulla. Rajaritarit ovat olleet vuosittain mukana.

http://www.lappeenranta.fi/?deptid=11582

Junioritoiminta on elänyt hiljaiseloa viime vuodet. Uutta juniorivalmennusryh-mää on rakennettu ja se on ollut kasassa kuukauden verran. Lasse Ojala, vahva tekijä Rajaritareiden nuorisotyön parista menneiltä vuosilta on tulossa avuksi. Uusien valmentajien kouluttaminen ja kokemusten jakaminen on aluksi työsarkana. Aktiivivalmennukseen aika ei tällä hetkellä riitä, mutta paljon on jäänyt asioita mieleen, miten Etelä-Karjalassa nuorisotoimintaa voidaan pyörittää, kertoo Ojala. Junioreita alueella riittää varmasti, nyt pallo on valmentajilla.