Erfan Jahangiri ENGSO:n nuorisotapaamiseen

6.11.2008


Erfan Jahangiri
Erfan Jahangiri

SAJL:n lajiseurojen nuorisopäälliköistä nuorin 22-vuotias Erfan Jahangiri edustaa Suomea ENGSO:n nuoriso forumissa Pariisissa 30.11-6.12.2008.

Eurooppalaiset urheilujärjestöt ENGSO (European Non-Governmental Sports Organisation) on urheilun ja liikunnan eurooppalainen kattojärjestö, jonka jäseninä on 40 urheilun keskusjärjestöä ja olympiakomiteaa. Sen alaisuudessa toimii ENGSO YOUTH nuorisojaos.

Erfan Jahangiri näki ENGSON nuorisoforumin ilmoituksen ja päätti nuorisopääl-likkö Heikki Halttusen kannustamana hakea tapahtumaan Suomen edustajaksi. EYSF tapahtumaan Pariisiin valittiin 100 urheilun parissa toimivaa 18-30-vuotiasta järjestöaktiivia eri Euroopan maista. Englannikielinen hakuprosessi eteni nopeasti ja Jahangiri valinta neljän muun suomalaisen kanssa lokakuussa 2008.

Jahangiri on valmistautunut tutustumalla ”Urheilun Valkoiseen Kirjaan”, jonka tarkoituksena on antaa strategista suuntaa urheilun asemalle EU:ssa. Hän on myös käynyt läpi edellisten ENGSO YOUTH tapaamisten raportit.  Pariisissa odottaakin tiivis viikko, joka on täynnä pienryhmätyöskentelyä, oman projektin esittelyä, luentoja sekä keskusteluja kansainvälisessä ympäristössä. Tapahtuma järjestetään Ranskan Olympiakomitean toimitalossa.

EYSF tarjoaa aktiivisille nuorille vaikuttajille mahdollisuuden jakaa tietoa projekteistaan ja käynnistää erilaisia yhteistyön muotoja kansallisesti ja Euroopan tasolla. Forumissa käsitellään mm. seuraavia asioita: terveydenhuolto ja liikunta, koulunkäynti ja harjoittelu, vapaaehtoinen järjestötoiminta, urheilun sisällyttäminen sosiaalinen kanssakäymiseen, rasismin ja väkivallan ennaltaehkäisy, rakentava keskustelu urheilupäättäjien kanssa, kestävä kehitys urheilussa ja ympäristöasioissa.

EYSF

ENGSO maksaa majoittautumisen, ruokailut sekä 200 euroa lentolipusta. Suomalainen Anna-Mari Hämäläinen toimii ENGSO Youth varapuheenjohtajana.

Jahangirin nelihenkinen perhe muutti Suomeen Teheranista, Iranista vuonna 1991. Vuodesta 2000 jenkkifutiksessa mukana ollut Jahangiri saavutti hyökkäyslinjamiehenä kolme A-nuorten mestaruutta, miesten SM-kulta ja -pronssi sekä nuorten maajoukkueen PM-kulta 2005. Erfan Jahangiri on toiminut Helsinki Roostersin nuorisopäällikkönä vuodesta 2006. Hän toimii myös harrastemanagerina seurassaan ja ollut käynnistämässä mm. Liikuntaleikkikoulua ja ympärivuotista harrastustoimintaa seurassaan. Jahangiri puhuu kuutta eri kieltä. Lajin parista liikenevän vapaa-aikansa hän käyttää lukemiseen ja veljensä stand-up komiikkaa harrastavan Mahmoud Jahangirin keikkojen seuraamiseen.