SAJL nuorisokokous

17.11.2008


vas. SAJL 2008 NUORISOSEURA ROOSTERS nuorisopäällikkö Erfan Jahangiri, UUSI TOIMINTA Sipoo Bulldogsin Mikko Ranta-Aho ja nuorisovalmentaja äänestyksen kakkonen Jarmo Sederlund, Vantaa.
vas. SAJL 2008 NUORISOSEURA ROOSTERS nuorisopäällikkö Erfan Jahangiri, UUSI TOIMINTA Sipoo Bulldogsin Mikko Ranta-Aho ja nuorisovalmentaja äänestyksen kakkonen Jarmo Sederlund, Vantaa.
SAJL 2008 NUORISOVALMENTAJA Raine Vasanoja, Vaasa
SAJL 2008 NUORISOVALMENTAJA Raine Vasanoja, Vaasa

Liiton seurat kokoontuivat nuorten asialle jälleen kerran. Myös ansioituneet tahot saivat palkintoja.

Nuorisokokous Olympiastadionilla 15.11. käytti klo 12.00-16.30 välisen ajan seuraaviin teemoihin:
 • vuotuinen lisenssitarkastelu kuluneen vuoden osalta kertoi, että kasvua 19v. Ja nuorempien lisenssimäärissä on tapahtunut seuraavilla seuroilla: Oulu Northern Lights, Sipoo Bulldogs, Vaasa Vikings, Nokia Ghosthunters, Espoo Devils, Kuopio Steelers, GS Demons, Helsinki 69ers, Helsinki Roosters sekä Jyväskylä Jaguaarit.

 • Kokousedustajat tekivät pohtivan ryhmätyön analysoiden lajin harrastajia. Ryhmien kysymyksinä olivat: 1)ryhmä Millainen on lajin harrastajien profiili? 2)ryhmä Miten lajia harrastetaan? 3)ryhmä Milloin ja miksi lajista poistutaan? 4)ryhmä Millaisia muutoksia lajin harrastajien profiiliin voidaan ennustaa tulevaisuudessa? 5)ryhmä Miten lajia harrastetaan tulevaisuudessa?

 • SAJL:n nuorisotoiminnan manuaali, joka on 90-sivuinen lähes kaiken kattava opus . Kokousväki tarkastelteli sen sisältöjä ennen painoon menemistä.

 • Nuorisosarjojen uudistuminen on edessä. Salon liittokokouksessa 23.11.09 on esitys seuraavalle 5-vuotiskaudelle.

 •  2008 nuorisovalmentajaksi valittiin Raine Vasanoja, Vaasa Vikingsista. Hän on nostanut Vikingsin nuorisotoiminnan uuteen liitoon. Ansiot tulevat sekä organisatoorisista että valmennuksellisista ansioista. Vikings D-pojat saivat ensimmäisen mitalinsa.

 • Vuoden nuorisovalmentaja 1st runner up on Jarmo Sederlund, TAFT. B-junioreiden SM-voittajajoukkueen päävalmentaja ja pitkäaikainen jefuaktiivi.

 • Paras lisenssikasvu Oulu Northern Lights. Jyrki Seppälän johdolla masinoidut koulukierrokset (kaikki Oulun yläkoulut) sekä valmennuspohjan laajentuminen aktiivinen rekrytointityön ohessa nosti lisenssimäärää 140% 2007-2008. Seuralla on myös nykyaikaiset, tyylikkäät nettisivut.

 • Uusi toiminta Sipoo Bulldogs. Uusi e-nuorten joukkue saatu hyvällä mallilla ja lisenssikasvulla aikaan. Osallistunut paikallistoimintaa piirisarjaan, näytösotteluun Tallinnassa ja ennenkaikkea organisoitunut pelaajien vanhemmista, joilla suurimmalla osalla ei ole lajitaustaa.

 • Vuoden 2008 nuorisoseuraksi 2008 pääsi Helsinki Roosters 116 pisteellä. Seuraavat olivat: Turku Trojans 93, Porvoo Butchers 87, Espoo Devils 85, Oulu Northern Lights 74.

 • Sarjapäälliköt 2009:

  A-nuoret Jarkko Ivalo, Helsinki

  B-nuoret Jarmo Sederlund, Vantaa

  C-nuoret Arto Heinonen, Espoo

  D-nuoret Tiina Seppänen, Porvoo

  E-nuoret; haku

 • U 19 maajoukkueella on PM-kisat Oslossa heinäkuun lopussa 2009, U 17 pelaa ystävyysottelun Tukholmassa lokakuussa 2009. U15 maajoukku-eella ei ole toimintaa, koska IFAF (Maailmanliitto) ei järjestä kilpailutoimintaa 2009 ikäryhmässä

 • 2009 perustetaan uusi talenttiryhmä  linjamiehet (14-19-vuotiaat hyökkäys- ja puolustuslinjapelaajat), 1 päiväisiä leirejä fyysistä harjoittelua ja tekniikkaa. Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 • 2009 koulutuskalenteri on julkaistu