Robert Johnson maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattoriksi

26.11.2008


Heinonen, Porkka, Talikka ja Thomas muut valmennustiimin uudet nimet

Robert Johnson maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattoriksi

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen on kasannut valmennustiiminsä, joka lähtee luotsaamaan Suomea kohti vuoden 2010 EM-kisoja. Mukana on täysin uusia nimiä, mutta myös valmentajia, jotka kuuluivat Heikkisen edeltäjän Hannu Koivusalon johtamaan valmennusryhmään.

Hyökkäyksen koordinaattorina aloittaa Roostersin pelinrakentaja Robert Johnson. Suomalainen jenkkifutis on tullut hänelle tutuksi edellisen kahden kauden aikana. Vuonna 2007 hän johdatti Porvoon Butchersin Suomen mestariksi, viime kaudella Johnsonin Roosters kärsi niukan finaalitappion Butchersille. Johnson on jo solminut Roostersin kanssa jatkosopimuksen, jonka myötä hän viettää talven Suomessa. Yliopistojenkkifutista Johnson pelasi hyökkäystehoistaan tunnetussa Texas Techissä.

Maajoukkuevalmennuksen pariin palaa aiemmin Heikkisen aisaparina sekä Roostersissa että maajoukkueessa toiminut Kim Wikström. Maajoukkueen keskushyökkääjien valmentajana aloittaa NFLE:ssäkin pelannut Eero Heinonen. Ville Tarvainen jatkaa työtään hyökkäyksen linjan parissa. Maajoukkuevalmennuksen pariin palaa aiemmin Heikkisen aisaparina sekä Roostersissa että maajoukkueessa toiminut Kim Wikström.

Titola jatkaa puolustuksen koordinaattorina

Maajoukkueen puolustus on jatkossakin puolustuksen koordinaattori Kari Titolan käsissä. Turkulainen Janne Salonen jatkaa tukimiesten valmentajana. Uusia nimiä puolustuksen puolella ovat aikanaan Yhdysvaltain yliopistokentilläkin pelannut Sami Porkka (puolustuksen linja) sekä pitkään Suomessa asunut ja pelannut Jason Thomas (puolustuksen takakenttä). Thomas on aikanaan ECG:tä valmentaneen Motts Thomasin poika.

Yhdysvalloista valmennusoppia hakenut Jesse Talikka ottaa hoitaakseen muun muassa osan maajoukkueen erikoisjoukkueiden valmennuksesta.

"Olen todella iloinen valmennusryhmästä. Sain mukaan juuri sellaisen tai itse asiassa jopa juuri sen valmennusryhmän jota olin ajatellut. Porukassa on todella paljon kokemusta ja ennen kaikkea sellaista asennetta jalkapalloon jota meillä on tarkoitus maajoukkueessa lähteä sisäänajamaan ja toteuttamaan", maajoukkueen peräsimeen palannut Heikkinen kehuu.

 "Aloitamme valmistelevan työn vielä tämän vuoden puolella, ja itse joukkueen valmistautuminen alkaa näillä näkymin helmikuussa."

Lue myös: 12.11.:Tuomas Heikkinen palaa maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen maajoukkueen valmennusryhmä:

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen

Hyökkäys:

Robert Johnson

Kim Wikström

Ville Tarvainen

Eero Heinonen

Puolustus:

Kari Titola

Sami Porkka

Janne Salonen

Jason Thomas 

Jesse Talikka