Seppo Evwaraye Butchersiin

10.1.2009


Kuva: Tomi Natri
Kuva: Tomi Natri

Ex-ammattilainen palaa Porvooseen kymmenen vuoden tauon jälkeen

Seppo Evwaraye Butchersiin

 

Hallitseva Suomen mestari Porvoon Butchers on solminut vuoden mittaisen sopimuksen ammattilaisenakin pelanneen Seppo Evwarayen kanssa. 26-vuotiasta linjamies on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisista jenkkifutareista. Kauden 2007 Evwaraye (196 cm / 150 kg) kuului NFL:n Minnesota Vikingsin harjoitusvahvuuteen. Sitä ennen hän pelasi NFL:n jo lakkautetussa Euroopan-liigassa kölniläisessä Centurionsissa. 

 

Yliopistouransa jälkeen hänet kutsuttiin Carolina Panthersin leirille, mutta sopimus kaatui työlupaongelmiin. Vielä keväällä hän pohti uransa jatkoa.

 

"Tämä on iso juttu, kun saamme tuon tason kaverin joukkueeseemme. Seppo tulee pelaamaan sekä hyökkäyksen että puolustuksen injassa", puheenjohtaja Mikko Vento kertoo. 

 

Vaasalaislähtöinen Evwaraye lähti maailmalle vajaat kymmenen vuotta sitten juuri Porvoon Butchersista. Hän edusti porvoolaisseuraa kaudella 1999, minkä jälkeen hän lähti Yhdysvaltoihin vaihto-oppilaaksi. Hyvät otteet lukiopeleissä johtivat stipendiin kovatasoiseen Nebraskan yliopistoon, missä hän kuului joukkueen avainpelaajiin neljän vuoden ajan.

 

Yhdysvalloissa jatko-opintojaan viimeistelevän Ewvarayen sopimuksessa on NFL-pykälä. Mikäli sopimusta ei synny, hän liittyy Butchersin vahvuuteen toukokuun alussa.

Vennon mukaan Butchers etsii vielä kahta amerikkalaisvahvistusta. Pelinrakentajan ja yleispelaajan sopimukset ovat vielä viimeistelyä ja allekirjoituksia vaille valmiit.

Butchers osallistuu tulevalla kaudella Vaahteraliigan lisäksi Euroopan seurajoukkueiden mestaruuskilpailuun EFL:ään.

9.5. Seppo Evwaraye pohtii uransa jatkoa