Kouvolan urheiluakatemian haku alkanut

10.2.2009


Valmennusta tarjolla myös jenkkifutiksessa

Kouvolan urheiluakatemian haku alkanut

Haku Kouvolan urheiluakatemiaan lukuvuodelle 2009-2010 on alkanut. Urheiluakatemian hakukaavakkeen saa akatemian Internet-sivuilta (www.kymli.net/urheiluakatemia- linkistä materiaalit )tai oppilaitoksien opinto-ohjaajilta. Urheiluakatemian hakemukset tulee toimittaa 20.3.2009 klo 16.00 mennessä Kymenlaakson Liikunta ry:n toimistoon: Ilmarinkuja 3, 45100 Kouvola.

Lisätietoja saat myös Kouvola Indiansin nuorisopäällikkö Mika Lindholm:lta 0400 924316 tai sähköposti mika.lindholm@kouvolaindians.com

Urheiluakatemia on Kouvolan kaupungin toisella asteella (lukiot, ammattiopistot) opiskelevien urheilijoiden, oppilaitosten ja seurojen välinen yhteistyöverkosto, joka aloitti toimintansa elokuussa 2008. Urheiluakatemiassa on mukana tällä hetkellä lähes 100 urheilijaa 15:sta eri urheilulajista, jotka opiskelevat Kouvolan kaupungin viidessä lukiossa ja viidessä ammattiopiston toimipisteessä.

Kymenlaakson Liikunta ry on tehnyt yhteensä 28 eri Kouvolan kaupungin urheiluseuran kanssa sopimuksen urheiluakatemian valmennusjärjestelyistä. Urheiluakatemia mahdollistaa yhteistyössä koulujen kanssa urheilijan harjoittelun osin koulupäivän aikana. Urheiluakatemiasta on mahdollista kertyä lukion/ammattiopiston aikana 10 kurssia, jotka ovat koulujen vapaasti valittavia opintoja. Urheiluakatemian kautta on mahdollista saada myös tukipalveluja ja 1-tason ohjaaja - ja valmentajakoulutusta.

"Urheiluakatemiaan kuuluva oppilas osallistuu koulun työpäivinä tiistaisin ja torstaisin klo 08.00-09.45 välisenä aikana oman lajinsa valmennustunneille," kertoo koordinaattori Timo Pahkala ja jatkaa, että akatemiavalmennusta on tällä hetkellä jääkiekossa, jalkapallossa, koripallossa, pesäpallossa, lentopallossa ja yleisurheilussa.

Amerikkalaisen jalkapallon akatemiavalmennuksen järjestää Kouvola Indians. Urheiluakatemiassa on tällä hetkellä mukana 10 palkattua akatemiavalmentajaa. Urheiluakatemiaan voivat hakea kaikkien lajien urheilijat ja pääkohderyhmä on Kouvolan kaupungin 9. luokkalaiset eli elokuussa 2009 lukio/ammattiopintonsa aloittavat urheilijaoppilaat ja muualta muuttavat urheilijaoppilaat.

Urheiluakatemiaan voivat hakea myös tällä hetkellä Kouvolan kaupungin lukioissa ja ammattiopistoissa opiskelevat 1. tai 2. vuosikurssin oppilaat. Urheiluakatemian hallinnosta vastaa Kymenlaakson Liikunta ry ja sen toimintaa johtaa akatemiakoordinaattori. Kouvolan kaupungin sivistystoimi vastaa urheiluakatemian rahoituksesta. Urheiluakatemioita toimii valtakunnallisesti 14 kappaletta ja maantieteellisesti lähin on Kotkan alueella toimiva Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia. Urheiluakatemioiden valtakunnallisesta koordinaatiosta vastaa Suomen Olympiakomitea.

Lisätiedot: koordinaattori Timo Pahkala 040-3542530 www.kymli.net/urheiluakatemia