Urheilukoulun jenkkifutarit Louisianaan

23.2.2009


SAJL ja Louisiana College sopivat yhteistyöstä 2007 Coach Buchanin vierailun yhteydessä.
SAJL ja Louisiana College sopivat yhteistyöstä 2007 Coach Buchanin vierailun yhteydessä.
Urheilukoulun pojat fyysisissä testeissä.
Urheilukoulun pojat fyysisissä testeissä.

11 hengen ryhmä lähtee kahdeksi viikoksi leirikomennukselle Lousianaan maaliskuun alussa. Määränpäänä on Lousiana College, Pinevillessa. Ulkomaanmatka on Lahden Urheilukoulussa toimineille lajiryhmille ensimmäinen.

Ensimmäinen uutinen rapakon takaa:

thetowntalk.com

1.-16.3.2009 välisen ajan kestävän matkan aikana on tiedossa entistä tiukempaa harjoittelua ammattimaisessa valmennuksessa. Fysiikka- ja lajiharjoittelun ohessa urheilijat kuuntelevat luentoja, joita Louisiana Collegen amerikkalaisen jalkapallojoukkueen valmentajat pitävät. Säiden puolesta on ihanteelliset olosuhteet harjoittelulle, sillä Pinevillen elohopeamittarit kohoavat + 20 celciuksen lämpötilaan maaliskuussa. Neljänä päivänä harjoittelu alkaa klo 05.55 juoksuharjoituksella. Paikan päällä on tarkoitus pitää yksi vapaapäivä harjoittelusta.

Lousiana College järjestää leirin harjoittelumahdollisuudet sekä osallistuu valmennukseen. Juoksu- ja ketteryys- sekä voimaharjoittelun lisäksi on pelipaikkaharjoituksia. Lousiana College Wildcats -joukkueen off season harjoittelun päättyessä päivittäin suomalaiset tekevät samojen valmentajien kanssa samat harjoitteet. Leirin loppuvaiheessa päästään seuraamaan Wildcatsien spring football leiritystä, joissa on suojavarusteet käytössä. Spring campeillä hiotaan perustekniikoita ja avataan pelikirjojen perusteita. Spring campin aikana mukaan tulevat myös videopalaverit, joissa eri pelipaikkojen palavereihin on urheilukoululaisilla mahdollisuus osallistua.

Louisiana Collegen valmentajistosta on mukana ainakin hyökkäyskoordinaattori Sherad Poteete, takakenttävalmentaja Justin Charles, linjapuolustajavalmentaja Marvin Hall, director of football operations Vance Morris sekä mies Suomi-yhteistyön takana puolustuskoordinaattori Buch Buchanan. Coach Buchanan vieraili Suomessa 2007 toukokuussa ja tapasi tuolloin Urheilukoulun Keijo Matilaisen sekä osan pelaajista. Jesse Talikka opiskeli kahden vuoden ajan Louisiana Collegessa ja oli mukana Wildcats football valmennuksessa ensin videovalmentajana ja sitten tight end coachina.

Louisianassa on vastassa myös suomalaisväriä. Helsinki Roostersin takamies Matias Sarvela aloitti opintonsa 2009 tammikuussa Lousiana Collegessa. Sarvela suoritti asevelvollisuutensa Urheilukoulussa 2007-2008 ja sai kimmokkeen opiskella Yhdysvalloissa. Takamies on osallistunut yliopistojoukkueen talviharjoitteluun ja on saanut kehuja valmentajilta. Sarvela kertoo elävänsä unelmaansa, kun voi yhdistää opiskeluun täysipainoisen jenkkifutisharjoitelun.

Ulkomaan matkan yhtenä tavoitteena on tutustua amerikkalaisten harjoitteluun ja kokea sen intensiteetti ja saada vaikutteita omaan treenaamiseen. Osalle urheilukoulun varusmiehistä matkan tarkoituksena on myös kartoittaa mahdollisuutta opiskella Louisiana Collegessa. Ohjelmaan mahtuu myös Louisinan Collegen yliopiston Football Celebration Day erilaisine tapahtumineen sekä yliopiston koripallo- ja baseball otteluiden seuraamista. Matkan aikana on tarkoitus viettää päivä tutustuen ison Louisinan State yliopiston harjoitteluolosuhteisiin. Luonnollisesti urheilukoulun ryhmällä on optiona tehdä hankintoja paikallisista urheilun tukkuliikkeistä.

Matkan mahdollisti Lahden Urheilukoulu, joka maksaa ryhmän lennot. SAJL:n ja Louisina Collegen kanssa tehty yhteistyösopimus tekee leirin kulut lähes olemattomiksi osallistujille. Urheilukoulun ryhmä yöpyy yliopiston asuntolassa ja syö collegen ruokalassa kolmesti päivässä.

Matka dokumentoidaan videolle ja ainakin Ruotuväki ja Sotilasurheilu -lehtiin on tulossa matkaraporttia.

Louisiana Collegeen matkaava Urheilukoulun 2008-2009 ryhmä:

Martti Välimaa 1989 DE Turku Trojans

Lauri Vainio 1989 DE Helsinki Roosters

Sami Toivonen 1988 LB Turku Trojans

Max Westerlund 1989 LB Helsinki Wolverines

Ville Lindsten 1989 FB Kouvola Indians

Ville Järviö 1988 HB Seinäjoki Crocodiles

Maximilian Ehlert 1989 FS Helsinki Roosters

Miikka Lievonen 1989 CB Helsinki Roosters

Lauri Pehu-Lehtonen 1989 WR Helsinki Roosters

JesseTalikka 1986 coach miesten maajoukkue/ Helsinki Roosters

sekä yliluutnantti Keijo Matilainen, Lahden Urheilukoulu