69ers katsoo luottavaisena tulevaisuuteen

3.4.2009Kaudeksi 2009 takaisin I-divisioonaan noussut Helsinki 69ers on asettanut tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen. "Viime vuonna seurassa toteutui kohtuullinen ryhtiliike ja kasvojen kiillotus.

 69ers katsoo luottavaisena tulevaisuuteen


Kaudeksi 2009 takaisin I-divisioonaan noussut Helsinki 69ers on asettanut tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen. "Viime vuonna seurassa toteutui kohtuullinen ryhtiliike ja kasvojen kiillotus. Osa varmasti epäili Ninersin hautautuvan lopullisesti, kun joukkue putosi kesän 2006 päätteeksi II-divisioonaan. Mielestäni joukkue meni pelillisesti edelliskaudesta eteenpäin, mutta suurimmat muutokset ovat kyllä tapahtuneet kulissien takana" sanoo hallituksen puheenjohtaja Jukka Finni.


Viime kaudella joukkueessa ajettiin sisään uudenlaista harjoituskulttuuria ja uusia tapoja harjoitella. Myös harjoitusleirejä järjestettiin tiettävästi nyt ensimmäistä kertaa seuran historiassa. "Jo pidemmän aikaa tämä muutostarve on kytenyt pinnan alla. Putoaminen sarjatasoa alemmaksi oli käännepiste, joka oikeastaan helpotti uusien ajatusten sisäänajoa. Koska pelaajat kokivat muutokset hyvinä, olemme jatkaneet samalla linjalla - nyt yhtä kautta kokeneempina" Finni jatkaa.


Ninersin tilanne kauteen lähdettäessä on haastava, sillä viime kaudella edustusjoukkueessa pelanneista peräti 12 pelaajaa on poistunut vahvuudesta. Uusia pelaajia on etsitty aktiivisesti, ja siinä on kiitettävästi myös onnistuttu. "Totta kai kokeneiden pelimiesten poistuminen vaikuttaa, mutta meillä oli jo marraskuun alussa 28 pelaajasopimusta. Tarkoitus on kasvattaa määrä yli neljäänkymmeneen ennen kauden alkua. Omista junioreista Jani Pulkkinen nousi viime vuonna edustusjoukkueen kokoonpanoon, ja osoitti heti kykynsä pelata aikuisten tasolla."

Pelinrakentajana jatkaa Jason Thomas, mutta 69ers on kartoittanut myös muita vaihtoehtoja. "Jasonia olisi mahdollista käyttää myös muilla pelipaikoilla. Ulkomaalaisvahvistuksia on tulossa, mutta sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu joten nimiä emme voi toistaiseksi julkaista" Finni toteaa.


Seuran junioritoiminta aloittaa nyt viidennen vuotensa. Pikkuhiljaa kasvanut harrastajamäärä on asettanut uusia haasteita uusia juniorivalmentajia ja toimihenkilöitä on talven aikana ajettu mukaan toimintaan. Junioreiden toiminnanjohtajaksi lupautui Pia Drockila, ja valmennusrinkiin saatiin vahvistukseksi Mika Vuorensola ja Miklas Kulmala. ”Lisäksi vanhemmista junioreista Erik Leskinen ja Miro Nieminen ovat osallistuneet aktiivisesti myös nuorempien valmentamiseen, ja kaikki valmentajamme ovat osallistuneet SAJL:n koulutustilaisuuksiin talven aikana" Pia kertoo. "Jatkossa pyrimme näkymään ympärivuotisesti ensisijaisella toiminta-alueellamme Itä-Helsingissä. Toiminnan alusta lähtien tehtyjä laji-esittelyjä kouluihin on lisätty; olemme ottaneet uudeksi vuositavoitteeksemme antaa tuhannelle koululaiselle mahdollisuus tutustua lajiin koulun liikuntatunnilla. Olemme myös tutkineet mahdollisuutta järjestää lippupallokerhoja kouluihin iltapäivisin, mutta toistaiseksi tämä on suunnitteluasteella."