A-nuorten sarjat käynnissä

14.4.2009


Mikko Lautamatti, Kouvola Indians
Mikko Lautamatti, Kouvola Indians
Lauri Pehu-Lehtonen, Helsinki Roosters
Lauri Pehu-Lehtonen, Helsinki Roosters
Antto Kaartinen, Helsinki Wolverines
Antto Kaartinen, Helsinki Wolverines

A-juniorit ovat perinteiseen tapaan käynnistäneet jenkkifutiskauden. Yhtä perinteiseen tapaan myös säiden haltijat ja muut ulkopuoliset vaikuttajat pääsevät siirtämään otteluita, niin tänäkin vuonna. Puolet avauskierroksen otteluista jouduttiin siirtämään. Pelaamaan päästiin Liedossa ja Kouvolassa ja niissäkin kovin erilaisissa oloissa ja lopputuloksin.

Liedossa kohtasivat SM-sarjassa viime vuoden finalisti Helsinki Wolverines sekä Lieto Oakmenin ja Salo Scorpionsin yhteisjoukkue Raptors. Ottelu päästiin pelaamaan kauniissa kevätsäässä. Joukkueet lähtivät otteluun kovin erilaisista lähtökohdista, Raptors sai täysin uutena joukkueena vastaansa kokeneen Wolverinesin.

Ottelu oli koko ajan vierasjoukkueen hallintaa ja se tekikin pisteitä tasaiseen tahtiin vauhtiin päästyään. Ottelun komeimmasta maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue, kun pelinrakentaja Eino Matikainen löysi pitkällä heitolla vapaana olevan Valtteri Arvosen ja hän pääsi puolustajilta karkuun kirjaten nimiinsä noin 80 jaardisen maalin. Muun aikaa ottelusta Wolverinesin puolustus pysäytti Raptorsin hyökkäyksen alkutekijöihinsä. Wolverinesin päävalmentaja Carpelan oli tyytyväinen avausotteluun ja erityisesti heittohyökkäyksen onnistumiseen. Kookas linja ja uusi pelinrakentaja Janne Lehtinen ruokki onnistuneesti kuuden laitahyökkääjän sextettiä Kaarlehto-Kaartinen-Ikonen-Leino-Nikkilä-Rantanen.  Wolverines voitti ottelun lopulta 6–76 (6-46).

I-divisioonan avausottelussa kohtasivat viime vuoden SM-sarjan pronssiottelijat Kouvola Indians ja Helsinki Roosters. Tämä ottelu pelattiinkin sitten täysin toisenlaisissa oloissa. Kun Liedossa valkoista löytyi kentältä ainoastaan kotijoukkueen peliasuista sekä peräti kahdeksan tuomarin varusteista ja ilmassa leijaili vain palloja ja lippuja, niin Sarkolassa päästiin pelaamaan räntäsateen viilentäessä ilmaa reilusti.

Ottelu oli kahden tasaisen joukkueen vääntö ja puoliajalle siirryttiin Indiansin johtaessa 22-6. Puoliajan jälkeen ottelu kääntyi Roostersin hallinnaksi, mutta Indians pystyi pitämään johtoasemansa loppuun asti ja vein voiton 28-20 lopputuloksella. 7 miehen systeemillä molemmat joukkueet tekivät tukun säkityksiä. Kouvolan veljespari wr Jukka ja qb Mikko Lautamatti raatoivat  tehden pisteitä vuorotellen. Roostersin parhaimmistoa olivat Lauri Pehu-Lehtonen ja Tuomas Nurmi.

Loput avauskierroksen otteluista pelataan 18.-19.4. viikonloppuna. Tällöin pelataan myös 2. kierroksen ottelut.

Otteluraportit nähtävillä:

Indians http://www.kouvolaindians.com/index.php?s=uutiset

Raptors http://www.oakmen.fi/news/news09.html

Wolverines http://www.wolverines.fi/index.php


Tulevat ottelut:

SM-sarja

la 18.04. kello 17.30 Vehkalahti Jaguaarit - TAFT

su 19.04. kello 14.00 Velodromi Wolverines - Saints

su 19.04. kello 17.00 Velodromi TAFT - Trojans


I-divisioona

la 18.04. kello 16.00 Velodromi Rajaritarit – Bears

la 18.04. kello 18.30 Velodromi Roosters - Rajaritarit

su 19.04. kello 19.00 Karhuhalli Bears - Indians