Butchers aloittaa EFL:n vajaamiehisenä

17.4.2009


Hallitseva Suomen mestari kohtaa Norjan mestarin Porvoossa lauantaina.

Butchers aloittaa EFL:n vajaamiehisenä

Porvoon Butchers aloittaa taipaleensa Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa EFL:ssä lauantaina. Silloin Porvooseen saapuu Norjan mestari Eidsvoll 1814's. Ensi viikolla porvoolaiset reissaavat Tukholmaan Mean Machinesin vieraaksi. Lohkon voittaja kohtaa puolivälierässä Seinäjoen Crocodilesin.

Nelinkertainen Suomen mestari ei pääse käynnistämään kauttaan täydellä miehityksellä. Joukkueen suurin tähti Seppo Evwaraye liittyy joukkueen vahvuuteen vasta toukokuussa, ja loukkaantumisten takia sivussa on puolentusinaa aloituskokoonpanon miestä. Heistä akillesjänteensä telonut tukimies Sebastian Karbin on todennäköisesti sivussa koko kauden, mutta muut toipunevat Vaahteraliigakauden alkuun mennessä.

"Kevät tuli aikaisin, ja aika paljon asioita on tekemättä. Toistojen määrä on vähäinen", harmittelee päävalmentaja Sebastian Lind. Hänen mukaansa tosin EFL:n alkulohkon otteluissa auttanee se, että myös muut joukkueet ovat Pohjoismaista, eivätkä niidenkään kotimaiset sarjat ole vielä käynnistyneet.

"Meillä tosin sisätreenimahdollisuudet taitavat olla huonommat kuin Mean Machinesilla tai 1814´silla."

Joukkueen amerikkalaisvahvistukset saapuivat Suomeen maaliskuun lopulla. Suurin mielenkiinto kohdistuu pelinrakentaja Cedric Johnsoniin, Roostersin nykyisen ja Butchersin entisen pelinrakentajan Robertin pikkuveljeen.

"Hän on sitä mitä haimmekin. Hänellä on nopea release ja hän on hyvä juoksemaan pallon kanssa".

Päävalmentajavastuu on Lindillä nyt kolmatta kautta. Vuosina 2006 ja 2008 tuloksena oli Suomen mestaruus.

Vastassa optiohyökkäys

Butchers kohtasi Eidsvollin kaksi vuotta sitten osallistuessaan edellisen kerran EFL:ään. Silloin tuloksena oli 0-39 tappio.

"Olemme katsoneet nauhoja siitä ottelusta sekä Eidsvollin muutaman viikon takaisesta harjoitusottelusta. Heillä on sama pelinrakentaja ja sama hyökkäys kuin kaksi vuotta sitten. Heidän optiohyökkäyksensä on saatava pysähtymään. Pelinrakentaja on koko hyökkäyksen aivot", Lind sanoo.

Lindin mukaan joukkueen hyökkäystä on muokattu Johnsonin vahvuuksien mukaan. Puolustukseen hän lupaa aiempiin vuosiin verrattuna lisää aggressiivisuutta.

Porvoo Butchers-Eidsvoll 1814´s lauantaina 18.4. klo 15 Porvoon pallokentällä