Butchers aloitti EFL:n voitolla

18.4.2009

Norjan mestari kaatui lukemin 27-7 (päivitetty tilastot)

Butchers aloitti EFL:n voitolla

Porvoon Butchers aloitti amerikkalaisen jalkapallon Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnauksen EFL:n kukistamalla norjalaisen Eidsvoll 1814'sin 27-7 (13-0). Kauden ensimmäinen ottelu oli porvoolaisille vaikea, ja päävalmentaja Sebastian Lind olikin tyytyväinen ainoastaan lopputulokseen.

- Peli oli juuri niin vaikea kuin odotimmekin. Perusasioissa on vielä paljon parannettavaa, hän manaili joukkueensa pelituntuman puutetta.

- Eidsvoll pelasi juuri niin kuin olimme harjoituksissa käyneet läpi, mutta teimme silti alkeellisia virheitä. Hyökkäyksessä saimme pari isoa peliä, mitkä ratkaisivat. Pelisuunnitelmamme toimi, Lind sanoi.

Butchers nousi johtoon ensimmäisellä neljänneksellä Ville Palikaisen 64-jaardisella touchdownilla. Efe Evwaraye, Cedric Johnson ja Markus Haverinen kasvattivat hallitsevan Suomen mestarin johdon jo lukemiin 27-0 ennen kolmannen neljänneksen loppua. 

- Kova tuuli teki heittopelin vaikeaksi. Yksilöt ratkaisivat tämän pelin meille.

Porvoon pelinrakentaja Cedric Johnson heitti 20 kertaa, joista 9 onnistui. Jaardeja kertyi 143.

- Hän pelasi perusvarman pelin, Lind arvioi.

- Tukimiehet Efe Evwaraye ja Timi Karjalainen pelasivat molemmat hyvän pelin.

Keskushyökkääjä Markus Haverinen eteni 17 yrityksellä 74 jaardia.

Ensi viikolla Butchers kohtaa toisessa alkulohkon ottelussaan Ruotsin mestarin, tukholmalaisen Mean Machinesin. Voitto veisi porvanoolaiset puolivälierään Seinäjoen Crocodilesia vastaan.

Ottelun tilastot