A-nuoret

20.4.2009


Saintsin Jarkko Parikka valmistautuu linkoamaan pallon Paavo Pennaselle.
Saintsin Jarkko Parikka valmistautuu linkoamaan pallon Paavo Pennaselle.
Ville-Valtteri Suojanen valmistautuu taklaamaan TAFTin Kasperi Pesun.
Ville-Valtteri Suojanen valmistautuu taklaamaan TAFTin Kasperi Pesun.
Roosters hyökkää Lappeenrantaa vastaan.
Roosters hyökkää Lappeenrantaa vastaan.

A-nuorten sarjakierrokset ovat kuin college footballia, sillä jokainen kierros on tavallaan play off -ottelu. SM-sarjassa lohko kakkosessa Helsinki Wolverines varmisti välieräpaikkansa. Kouvola Indians on päällikkönä I-divisioonassa. Kaikki muut otteluparit ratkaistaan ensiviikon lopun aikana.

 SM-sarja

Otteluita pelattiin täysi laidallinen sekä SM-sarjassa että I-divisoonassa. Wolverines sai kelpo vastuksen Tampereen A-nuorista. Ensimmäisellä puoliskolla pisteidenteon aloitti Antto Kaartinen napakalla kopilla maalialueella Janne Lehtisen linkoamalla pallolla. Wolverinesin työmyyrä Anssi Saari lisäsi taukojohdoksi 13-0 Wolverinesille Antti Leino onnistuessa lisäpistepotkussa. Ensimmäisellä jaksolla Tampere menetti irtopalloja kylmähkön sään ja takakentällä takkuilleen pallonsiirtelyn johdosta. Pelinrakentaja Parikka Tampere sai onnistumisia Paavo Pennasen sulavilla kiinniotoilla. Saints taisteli Pyhimyksen lailla ja sai tehtyä Matti Airaksisen reagoinnilla irtopalloon kavennuksen 19-8, kun Pekka Kurenniemi onnistui kahden pisteen arvoisesti kiinniotossaan lisäpisteyrityksessä. Tampereen joukkuepuolustus lupaa hyvää jatkopelejä ajatellen. Wolverinesin kahteen suuntaan pelannut Max Westerberg oli kentän ehdotonta eliittiä taklaustoiminnassaan. Wolverines on puhtaalla pelillä mukana mitalipeleissä ja kohtaa lohko 1:sen toiseksi sijoittuneen.

Vantaa TAFT joutui ottelusiirron johdosta koville viikonloppuna. Runkosarja tulikin pelattua la-su. Jaguaarien ottelussa pelattiin aina loppuun asti voitosta. Molemmat nuoret pelinrakentajat Jaguaarien Santeri Supi ja TAFTin Miro Kadmiry johtivat joukkojaan mallikkaasti. Maaleista suurin osa tehtiin juosten TAFTin vikkelä Simo Lagerspets maalasi kahdesti ja Jyväskylä ruutireisi Perttu Ahila kolme 6 pisteen touchdownia. Kasper Villa ratkaisi omalta osaltaan peliä vantaalaisille onnistuessaan tekemään syötönkatkon tärkeässä vaiheessa. TAFTin Mikko Parikka teki joukkueelleen voittomaalin 28-35 ja potki lisäpisteet läpi ottelun.

Turku Trojans aloitti kautensa varmalla otteella voittaen 28-0 TAFTin. Vantaa taisteli hyvin, mutta perusfudista pelannut Trojans hyödynsi fyysistä olemustaa takoen neljä maalia. Suomen lihaksikkain A-nuorten juoksu-tandemi Ilkka Koiranen tailbackinä ja Sami Toivonen fullbackinä esitti malliesimerkkejä siitä miten fudiksen pelaaminen voi näyttää luonnolliselta ja nautittavalta. Joonas Anderssonilla on vielä pari kautta jäljellä A-nuorissa ja pelinjohtaminen sujuu varmasti. TAFT kuljetti muutaman kerran pallon red zonelle, mutta oli hieman voimaton Trojansin puolustusmuurin kanssa. Safety Ville-Valtteri Suojanen osui hyvin paikalle jos etulinjan pelaajat eivät suorittaneet taklauksia. Vantaalaiset pysyivät hyvin pelissä mukana, mutta viimeinen puristus jäi uupumaan. TAFTin pelivalikoimaa kavensi pelinrakentaja Kadmiryn heittoja rajoittanut vamma.

 

Wolverines  -  Saints

19 - 8 (12 - 0)

Jaguaarit  -  TAFT

28 - 35 (28 - 20)

TAFT  -  Trojans

0 - 28 (0 - 12)


I-divisioona

Neljä ottelua pelattiin ykkösdivisioonassa, jossa Kouvola Indians otti vankan otteen ykköpaikasta kukistamalla Pori Bearsin Porin Karhuhallissa. Kouvolalaisen kupletin juoni oli osaltaan sama kuin ensimmäisessä ottelussa Roostersia vastaan. Pelinrakentaja Mikko Lautamatti ei suostu jakamaan pelivälinettä ja juoksee muutaman maalin itse. Pikkuveli Jukka Lautamatti tekaisi myös yhden maalin sekä keskushyökkääjä Ville Lindsten nosti osakekurssiaan tekemällä kaksi maalia ja pelaamalla vahvaa puolustuspeliä. Ottelu oli tasainen kautta linjan. Pelinrakentaja Nicholas Sandhu pelasi pirteän pelin karhupaidassaan ja hän löysi ensimmäisen heittomaalin kohteekseen pitkähuiskean Teemu Jokisen. Sandhu teki itse toisen maalin ja teräväliikkeinen Tommy Oksa pajautti kaksi seuraavaa.

Lappeenranta Rajaritarit tuli mukaan kilpailutoimintaan nuorella joukkueellaan. Helsingin Velodromilla kotiotteluitaan pelannut karjalaismiehistö pelasi ennakkoluulottomasti kaksi ottelua peräkkäin. Ensin Pori Bearsin neljän tähden karhusuoritusta vastaan 0-32 ja sen jälkeen 0-60 pelimiehiä täynnä vilisevää Roostersia vastaan. Nuorisotyö on käynnistymässä Lappeenrannassa ja joukkueesta löytyi paljon kokemattomia jenkkifutarin alkuja, jotka nostavat kesän aikana osaamistaan varmasti.

.

 

Rajaritarit  -  Bears

0 - 32 (0 - 26)

 

Roosters  -  Rajaritarit

60 - 0 (0 - 0)

 

Bears  -  Indians

20 - 36 (20- 22)

Huomioi uusi ajankohta SM-sarjaottelussa Turku Trojans – Jyväskylä Jaguaarit.

Tulevat ottelut:

la 25.4. Saints-Raptors, klo 16.00 Pyynikin kenttä

su 26.4. Trojans-Jaguaarit, klo 14.00 Yläkenttä

su 26.4. Bears-Roosters, klo 20.00 Karhuhalli

to 23.4 Indians-Rajaritarit, klo 20.00 Kouvola