Slivoskey: Butchersilla kokemusetu puolellaan

13.5.2009


EFL:n välieräpaikka panoksena lauantaina Seinäjoella

Slivoskey: Butchersilla kokemusetu puolellaan

Seinäjoen Crcocodilesin uusi päävalmentaja Eric Slivoskey myöntää, että Porvoon Butchersilla on etu puolellaan lauantaisessa EFL-puolivälierässä, koska porvoolaiset ovat pelanneet jo kaksi EFL:n alkulohkon ottelua. Crocodilesille lauantain kotiottelu on kauden ensimmäinen tosikoitos.

"He ovat harjoitelleet pidempään joukkueena. Se on etu heille, mutta en halua käyttää sitä tekosyynä. Hyvät joukkueet kasvavat, kun panokset ovat korkeat", vajaat pari viikkoa sitten Suomeen saapunut Slivoskey sanoo.

Aiemmin pohjoisdakotalaisessa Trinity Collegessa valmentanut yhdysvaltalaisvalmentaja kertoo sopeutuvansa suomalaiseen jenkkifutikseen päivä päivältä paremmin.

"Suurimpana haasteena pidän sitä, että emme saa kaikkia pelaajia kaikkiin harjoituksiin. Silloin pienet mutta tärkeät yksityiskohdat saattavat jäädä huomioimatta peleihin valmistautumisessa", Slivoskey sanoo kaikille valmentajille tutusta ongelmasta.

Hän harmittelee, että ei ole vielä oppinut tuntemaan pelaajiaan tarpeeksi hyvin.

" En ole ollut täällä vielä tarpeeksi kauaa, mutta teen sen kanssa töitä. Yritän opetella nimet ja muuta tietoa pelaajista mahdollisimman pian."

"Monet pelaajista tuntevat lajin hyvin, ja he ovat innokkaita oppimaan lisää."

Ensimmäistä kauttaan Suomessa valmentava Slivoskey sanoo, että luonnollisestikaan tunne lauantain vastustajaa hyvin.

"Tiedän, että Butchers on taitava ja lahjakas joukkue, joka pelaa hyvällä itseluottamuksella. Meidän pitää pystyä juoksemaan palloa tehokkaasti, ja voittaa pallonmenetystaistelu. Lisäksi meidän pitää saada hyvä lähtö peliin, ja rajoittaa heidän isojen peliensä määrää."

Crocodiles ja Butchers kohtaavat lauantaina Jouppilanvuoren tekonurmella kello 16 alkavassa ottelussa. Voittaja etenee Euroopan seurajoukkueiden mestaruustturnauksen EFL:n välieriin.

Crocodiles aloittaa EFL:n suoraan puolivälieristä selviydyttyään viime vuonna välieriin. Butchers puolestaan eteni pudotuspeleihin voittamalla alkulohkonsa molemmat ottelut.