Kohti Vaahteraliigaa: Jaguaarit

20.5.2009


Smythe palaa päävalmentajaksi, mutta vain alkukaudeksi

Kohti Vaahteraliigaa: Jaguaarit

Moneen muuhun seuraan verrattuna Jyväskylässä on eletty hiljaiseloa viime kauden jälkeen. Viime kauden pronssijoukkue on uusiutunut jonkun verran. Jenkkipelaajien sopimuksia ole vielä julkistettu.

Päävalmentajana jatkaa kokenut amerikkalainen Thomas Smythe, joka on aiemmillakin Jyväskylän kausillaan jättänyt Suomen ennen kauden päättymistä. Smythe on vaihtanut työnantajaa kotimaassaan, ja joutuu nyt lähtemään Jyväskylästä jo alkukaudesta. Suoranaista korvaajaa päävalmentajalle ei nimetä, vaan valmennusvastuu jakautuu laajalle Smythen lähdön jälkeen.

- Olemme valinneet jenkkipelaajat sillä silmällä, että he jatkavat valmennusvastuussa. Lisäksi meillä on kokemusta omastakin takaa, puheenjohtaja Risto Laaksonen perustelee.

Kolme vahvistusta

Laaksosen mukaan amerikkalaisvahvistusten nimet julkistetaan pian. Tulossa on kolme ulkomaalaisvahvistusta. Suomessa he eivät kuitenkaan vielä ole. Kausi alkaa ensi viikolla.

- Mikäs hätä tässä on, Laaksonen naurahtaa.

Useamman vuoden seuran toiminnassa mukana ollut suomalaistunut amerikkalainen BJ Jensen jatkaa valmennustehtävissä, mutta ei pelaa tällä kaudella.

- Joukkueemme on uusiutunut. Meillä on omia junnuja, mutta riittävästi kokeneita pelaajia, Laaksonen sanoo. Lähtöpuolella suurimmat menetykset olivat Seinäjoelle siirtyneet laitahyökkääjät Tuukka Pernu ja Riku Haataja, sekä Porvooseen lähtenyt tukimies Ville Suonperä. Tärkeimmäksi uudeksi pelaajaksi Laaksonen nostaa Trojansista siirtyneen linjamiehen Harri Väyrysen.

- Lähtöajatus on, että mitalia lähdetään kirkastamaan, mutta en lähde sanomaan, että voitamme mestaruuden, Laaksonen linjaa.

Uusi kotikenttä

Jaguaarit pelaa kotiottelunsa tällä kaudella uudessa paikassa, Vaajakosken stadionilla. Vanha kotikenttä, Harjun stadion on Veikkausliigaan nousseen JJK:n kotiareena.

- Se ei ole Harjua huonompi stadion, vaikka onkin katsomokapasiteetiltaan pienempi. Nähtäväksi jää, miten yleisö löytää sinne, keskustasta matkaa on kahdeksan kilometriä moottoritietä pitkin.

Juttusarjassa käydään kevään aikana läpi kaikki Vaahteraliigajoukkueet.