Michael Preston IFAF:n uusi toiminnanjohtaja

26.5.2009

Amerikkalaisen jalkapallon maailman liitto (IFAF) on nimittänyt Michael Prestonin uudeksi toiminnanjohtajaksi.

Michael Preston IFAF:n uusi toiminnanjohtaja

Amerikkalaisen jalkapallon maailman liitto (IFAF) on nimittänyt Michael Prestonin uudeksi toiminnanjohtajaksi. Preston aloittaa uudessa tehtävässä välittömästi. Toiminnanjohtajan vastuualueeseen kuuluu 52 jäsenmaan organisaation päivittäisten asioiden hoitaminen ja tiedottaminen, josta Preston on vastannut viimeisen vuoden ajan. Toiminnanjohtaja raportoi suoraan IFAF puheenjohtajalle ja hallitukselle. Toiminnanjohtajan paikkaa haki yli 60 hakijaa eri puolilta maailmaa ja nimitys tulee mahdollistamaan IFAF:n toimiston paremman koordinoinnin jäsenmaiden välillä.

“Meillä on ilo nimittää tehtävään henkilö, jolla on hyvä tuntemus kansainvälisestä amerikkalaisesta jalkapallosta ja arvostusta lajin sisällä.” Totesi IFAF puheenjohtaja Tommy Wiking. “Michael on parantanut IFAF tiedotustoimintaa ja uskomme, että hän pystyy auttamaan IFAF eteenpäin uudessa tehtävässään.”

SAJL:n puheenjohtaja ja IFAF junior vice-president Roope Noronen totesi Prestonin kansainvälisestä kokemuksta: "Preston on ollut mukana kansainvälisessä amerikkalaisessa jalkapallossa jo pitkään ja NFL-Europessa toimiessaan ehti toimimaan aktiivisessa roolissa myös useissa nuorten EM-lopputurnauksissa vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Prestonin valinta tulee varmasti hyödyttämään lajin kehittämistä myös Suomessa."

Preston, 42 on kotoisin Birminghamista Englannista, ja on johtanut urheilun pr-yritystään vuodesta 2002 Massachusettsissa, Yhdysvalloissa. Entisenä urheilutoimittajana, Preston ehti toimia Assistant Director of Public Relations tehtävässä NFL Europessa Lontoossa 1997-2002. Kuten monet muutkin amerikkalaisen jalkapallon kansainvälisistä toimijoista, Preston tutustui lajiin 1980-luvulla, jolloin hän aloitti englantilaisen Birmingham Bullsin lehdistövastaavana. “Olen innostunut avustamaan IFAF eteenpäin ja saavuttamaan asetetut tavoitteet harrastaja määrän ja osallistuvien maiden lisäämisessä sekä kansainvälisen olympiakomitean tunnustuksen saamiseksi” sanoi Preston “Viimeisen vuoden aikana olen tutustunut niihin haasteisiin, joita IFAF:n toiminnassa on ja olen varman, että voimme auttaa jäsenmaitamme edistämään toimintaansa ja levittämään lajia.

Muiden tehtäviensä lisäksi Preston avustaa IFAF komiteoita niiden toiminnassa ja auttaa varmistamaan, että IFAF seuraa jatkossakin World Anti-Doping Agencyn (WADA) sääntöjä ja ohjeita. IFAF:n jatkaessa pelin ja pelaajien kehittämistä, Preston vastaa harjoitusohjelmien koordinoinnista IFAF teknisen komitean kanssa kehittäen valmennusklinikoita ja online kursseja. Ensitöikseen Preson vastaa IFAF:n uuden internetsivun lanseerauksessa.