Kohti Vaahteraliigaa: Roosters

28.5.2009Robert Johnson odottaa veljensä kohtaamista

Kohti Vaahteraliigaa: Roosters

Roostersin pelinrakentaja Robert Johnson kertoo merkanneensa heinäkuun 4. päivän kalenteriinsa aikoja sitten. Silloin Roosters matkaa Porvooseen Butchersin viereen. Johnsonille kyseessä ei ole mikä tahansa ottelu: sen lisäksi että Vaahteraliigan 4. kierroksen ottelu on viime syksyn Vaahteramaljan uusinta hänen toissa kauden joukkuettaan vastaan, vastustajajoukkueen hyökkäystä johtaa pikkuveli Cedric.

- Se on ensimmäinen kerta kun pelaan häntä vastaan. On hienoa, että hän on täällä, ja olen todella innoissani siitä, että pääsen pelaamaan häntä vastaan, Butchersissa toissa kaudella mestaruuden voittanut Johnson sanoo.

Viime kaudella huikeita tehoja (58 touchdownia heittämällä, 8 juoksemalla) takonut Johnson vietti koko talven Suomessa. Hän uskoo sen olevan suuri etu verrattuna kilpailijoihin, joiden ulkomaalaisvahvistukset ovat saapuneet Suomeen vasta keväällä.

- Olemme laitahyökkääjien kanssa samalla sivulla. He ovat kehittyneet ja kasvaneet talven aikana valtavasti, Johnson kehuu.

Roostersin kotimaiset laitahyökkääjät joutuvatkin ottamaan viime kautta enemmän vastuuta. Ykköskiinniottaja Sonte Wongin myötä joukkueesta lähti 28 viime kauden kopattua touchdownia.

Georgiasta kotoisin olevalle Johnsonille Suomen talvi tuotti alkuun sopeutumisvaikeuksia.

- Se oli rankkaa. Hullua ja pimeää, mutta siihen tottui.

Mukana maajoukkueessa

Kolmennen kautensa Suomessa aloittava Texas Techin kasvatti toimii myös Suomen maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattorina.

- Se on tuntunut mukavalta. Olen ensimmäistä kertaa hyökkäyksen koordinaattorina, ja Kim Wikström on auttanut minua paljon.

Johnsonin lisäksi Roostersin ulkomaalaisvahvistukset ovat tshekki Milos Hildebrand sekä Northwestern-yliopistosta tuleva takamies David Oredugba. Hän tosin saapuu Suomeen vasta kolmannelle sarjakierrokselle. Johnsonin mukaan molemmat tulevat pelaamaan myös hyökkäyksessä, vaikka heidän ensisijaiset pelipaikkansa ovat puolustuksen puolella.

Wongin ohella merkittävin menetys pelaajapuolella on päävalmentajaksi siirtynyt monivuotinen maajoukkuepuolustaja Kalle Karppinen. Konkaritakamies Janne Lehtinen liittyi kahden Butchersissa pelatun vuoden jälkeen joukkueeseen kauden alla.

Roosters avaa kautensa sunnuntaina kotiottelulla viime vuoden semifinaalivastustajaansa Jaguaareja vastaan.

Kohti Vaahteraliigaa: Trojans (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Rajaritarit (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Jaguaarit (20.5.2009)

David Oredugba ja Milos Hildebrand vahvistamaan Roostersia (5.3.2009)

Kalle Karppinen siirtyy sivurajalle (5.2.2009)

Robert Johnson maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattoriksi (26.11.2008)

Robert Johnson jatkaa Roostersissa (16.9.2008)