Kohti Vaahteraliigaa: Wolverines

28.5.2009Janne Lehtinen ei ota paineita aloittavan pelinrakentajan roolista.

Kohti Vaahteraliigaa: Wolverines

Miesten ja nuorten maajoukkueen pelinrakentaja Janne Lehtinen saa viikonloppuna todellisen tulikasteensa Vaahteraliigassa, kun hän aloittaa kauden Wolverinesin aloittavana pelinrakentajana. 19-vuotiaan Lehtisen roolina Roostersissa oli kakkospelinrakentajan tontti, eli hänelle on kertynyt peliaikaa enemmän maajoukkueessa kuin seurajoukkueessa.

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana Petrus Penkki on ainoa suomalainen pelinrakentaja, joka on johdattanut joukkueensa Suomen mestariksi. Lehtinen ei halua kuitenkaan ottaa paineita harteilleen.

- Tervettä jännitystä, hän kuvailee tunnelmiaan muutamaa päivää ennen ensimmäistä ottelua. Hän ei myöskään myönnä stressaavansa pelipaikkansa puolesta, vaikka joukkueen viime kauden pelinrakentaja, yhdysvaltalainen Cameron Coffey on yhä joukkueessa, tällä kertaa laitahyökkääjänä.

Lehtinen kertoo päätyneensä vaihtamaan seuraa heti syksyllä kun Roosters solmi jatkosopimuksen Robert Johnsonin kanssa.

- En miettinyt kauaa, kun Wolverines tarjosi mahdollisuuden.

Lehtinen kehottaa muitakin seuroja rohkeisiin ratkaisuihin pelinrakentajakysymyksen suhteen.

- Suomalaisen pelinrakentajan käyttäminen tuo syvyyttä joukkueeseen, kun jenkkivahvistukset voi hankkia muille paikoille.

Hän ei kuitenkaan lähde vaatimaan takavuosien tapaan täyskieltoa jenkkipelinrakentajille.

- Monet joukkueet kärsisivät siitä, hän huomauttaa.

Nuoren pelinrakentajan tehtävää helpottaa viime kauden etenijä- ja pisteykkösen Stephen Stokesin jatko Wolverinesissa. 47 touchdownia tehnyt ja yhteensä 2753 jaardia 9,9:n keskiarvolla juossut keskushyökkääjä vie paineita hyökkäyksen pyörittämiseltä.

- Se tuo varmuutta. Roostersissa paineet ovat pelinrakentajalla, hän vertaa kahden helsinkiläisseuran hyökkäyssysteemejä.

Tähtäin yliopistokentillä

Tulevaisuuden suhteen Lehtisen katseet ovat Yhdysvaltain yliopistokentillä. Muutama vuosi sitten hän pelasi jo lukiopalloa lajin emämaassa, ja nyt on tarkoitus jatkaa pelejä yliopistotasolla.

- Kiinnostusta on ollut sieltä suunnalta, mutta ei mitään konkreettista. Tällä kaudella on tarkoitus saada kokemusta ja pelifilmiä, mitä näyttää sinnepäin.

Lehtisen tavoitteena on päästä yliopistopeleihin kaudeksi 2010, ja lähteä totuttelemaan paikalliseen lajikulttuuriin jo ensi talvena tai keväänä.

Kohti Vaahteraliigaa: Roosters (28.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Trojans (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Rajaritarit (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Jaguaarit (20.5.2009)

 

Tuukka Hämäläinen Wolverinesiin (7.1.2009)

Maajoukkuepelinrakentaja Lehtinen Wolverinesiin (23.10.2008)

Piste- ja etenijäkuningas Stokes jatkaa Wolverinesissa (15.9.2008)