Vaahteraliigaseurat esittäytyivät Vantaalla

29.5.2009

Robert Johnson pelinrakentajien heittokisan ykkönen

Vaahteraliigaseurat esittäytyivät Vantaalla

Vaahteraliigan lehdistötilaisuus järjestettiin ISS Stadionilla, jossa Vaahteraliigaseurat esittelivät vahvistuksiaan ja näkemyksiään tulevan kesän sarjasta.

Keinonurmella koeteltiin myös leikkimielisesti pelinrakentajien heittokäsien vahvuutta.

Lappeenranta Rajaritarien päävalmentaja Kari Leivoja vaikutti tyytyväiseltä jenkkivahvistuksiinsa. Tulossa on monipuolinen karjalalaishyökkäys, jossa pallon lennättäminen ja maakuljetus onnistuvat. Ensimmäinen ottelu kuitenkin antaa suuntaviivat pelaamisen tasolle. Joukkueen pelaajista enemmistöllä on Vaahteraliigakokemusta vaikka kyse on nousijajoukkueesta.

Tampere Saints lähtee luottavaisena kauteen. Varsinkin kun joukkueessa on useampi ratkaisija tiedossa tälle vuodelle. Ensimmäistä voittoaan Vaahteraliigassa toista vuotta pelaava Saints jahtaa viime vuotista paremmalla puolustuspelillä. Pelinrakentajia Pyhimyksillä on useampi, joista kaksi on suomalaista.

Turku Trojans ei lähde soitellen sotaan. Joukkueessa on sama nuoria pelaajia täynnä oleva runko sekä viime vuonna joukkueen valmentamisen aloittanut Jarmo Rautiainen. Vahvistukset ovat jenkkiyliopistojen I-A kokoluokasta. Kolmas jenkki saattaa liittyä miehitykseen kesän alkupäivinä. Jobinpostia seura sai puolustuslinjaansa, kun Lauri Mattssonilta katkesi akillesjänne viikko takaperin.

Seinäjoki Crocodilesin päävalmentaja pitää joukkueensa vahvuutena taitopaikkojen tasoa. Joukkueen selkeä tavoite on voittaa Suomen mestaruus kaudella 2009. Kesän Vaahteraliiga aloitetaan samalla miehistöllä kuin Eurobowl neljännesvälierässä. Miehistöön kuuluu kolme amerikkalaista ja nippu eurooppalaisia vahvistuksi.

Helsinki Wolverinesin etenijäkomeetta Stephen Stokes epäilee, että hän rikkoo ennätyksiä tänä vuonna. Epäilyn takana on heittopelin aktivoituminen, kun joukkue voi miehittää laitahyökkääjien paikat amerikkalaisilla pelaajilla, jolloin uudella pelinrakentajalla Janne Lehtisellä on hyvät mahdollisuudet onnistua. Kaikki mahdollisuudet tähän kuitenkin on olemassa, kun hyökkäyslinja on vähintään yhtä vahvassa jamassa kuin viime kaudella.

Jyväskylä Jaguaarit on pitänyt hiljaiseloa kevään tiedotuksessaan. Paikalla lehdistötilaisuudessa oli kuitenkin vahvan näköinen kolmikko Colgate yliopistosta USA:n vahvistuksina. Coach Smythe kävi Suomessa laittamassa harjoittelun uomiinsa ja pelaajavalmentajat jatkavat hänen työtään. Pelinrakentaja Alex Relph on tottunut kutsumaan pelejä yliopistossaan ja no-huddle hyökkäystyyli tuo uutta näkymää Jaguaarien pelitapaan tälle kesälle.

Helsinki Roostersin Robert Johnson on tyytyväinen joukkueensa harjoitteluun. Hyökkäyslinja on kokenut ja hyökkääminen nojaakin kovaan yhteispeliin. Uusi tsekkivahvistus Milos kertoi nauttivansa heitto-orientoituneesta Roostersin hyökkäystavasta. Hän muisteli kaataneensa Suomen nuorten maajoukkueen 2004 Moskovan EM-kisoissa heittomaalillaan. Kolmas vahvistus kulmapuolustaja David Oredugba ehtii Vaahteraliigan kolmanteen otteluun mukaan.

Porvoo Butchersin puhetta johti ammattimiehen kokemuksella Seppo Evwaraye. Seppo kertoi oman pelaamisensa olevan vielä ruosteessa, kun lajiharjoittelua on viimeksi ollut alla loppuvuodesta 2007. Joukkueen pelaamisen taso kuitenkin nousee tasaisen varmasti ja porvoolaisten toinen päätavoite Vaahteramaljan voittaminen myös tänä vuonna vaatii onnistumista heti alusta lähtien sarjassa. Eurobowl välierään keskitytään kesäkuussa. Seppo ja Efe Evwaraye nauttivat futiksesta erityisesti nyt, kun koko veljeskaarti Arin kera on samassa joukkueessa.

Johnson heitti 62 metriä

Jenkkifutiksen pituusheiton ”epävirallisen mestaruuden” otti Helsinki Roostersin Robert Johnson, joka viskaisi puolihuolimattomasti 62 metriä palloa. Pikkuveli Cedric Johnson Butchersista jäi viisi metriä isoveljestään. Kolmanneksi sijoittui Jaguaarien vahvistus 52:lla metrillä.

Suomessa pitkään koripallon kanssa operoinut kouluttaja Bernard Harris piti Get in the game -koulutustilaisuuden, jossa hän kävi läpi mm. autolla ajamisen, shoppailun, sairastumisen, suhteiden solmimisen, rasismin ja muiden hyvien käytäntöjen erityispiirteitä Suomessa. Harris on järjestänyt aiemmin vastaavanlaisia tilaisuuksia koripallon amerikkalaisvahvistuksille.

Kohti Vaahteraliigaa: Wolverines(28.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Roosters (28.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Trojans (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Rajaritarit (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Jaguaarit (20.5.2009)