Kohti Vaahteraliigaa: Butchers

29.5.2009Lind ei pelkää mestaruus- tai EFL-krapulaa

Kohti Vaahteraliigaa: Butchers

Porvoon Butchers on voittanut neljä Vaahteramaljaa putkeen, ja pelaa muutaman viikon kuluttua EFL:n välierässä Innsbruckissa. Päävalmentaja Sebastian Lind kuitenkin uskoo, että joukkueessa riittää motivaatiota myös Vaahteraliigaan. Viime vuonnahan Crocodiles notkahti ulos pudotuspeleistä rankan EFL-rupeaman syötyä voimat ja motivaation.

- Se vaatii valmentajalta paljon, Lind pohtii EFL-kauden jälkeistä aikaa.

- Juhannustaukokin tulee hyvään aikaan välierän jälkeen.

- Meillä on hyvä juniorirunko, ja tarkoitus on peluuttaa heitä ja lepuuttaa vanhempia pelaajia Vaahteraliigassa tilaisuuden tullen. Ei meillä ole varaa krapulaan, ennemminkin meidän pitää pystyä hyödyntämään se, että olemme pelanneet jo kollme kovaa ottelua.

Lind uskookin, että EFL-pelien tuoma rutiini näkyy avauskierroksen ottelussa viime kauden semifinaalivastusta Wolverinesia vastaan.

Liuta miehiä sivussa

Huolia on aiheuttanut pitkä poissaolijoiden lista. Puolustuksen linjassa pelaavan Pasi Lautalan kausi on ohi loukkaantumisen takia, ja yhteensä porvoolaisilta on sivussa kymmenkunta avauskokoonpanon miestä, heidän joukossaan kolme laitahyökkääjää. Ex-ammattilainen Iiro Luoto pelaa joukkueessa todennäköisesti EFL-otteluiden lisäksi vain muutaman Vaahteraliigaottelun. New York Jetsissäkin piipahtanut Luoto pohtii uransa lopettamista. 

Joukkueen toinen nimekäs hankinta Seppo Evwaraye totuttelee vielä pelirytmiin tauon jälkeen.

- Hän menee pikkuhiljaa parempaan suuntaan. Hänellä on ollut sopeutumisvaikeuksia, Lind myöntää avauskierroksella kahteen suuntaan tahkoavasta vaasalaislähtöisestä jätistä.

Ailahtelevasti esiintynyt pelinrakentaja Cedric Johnson on osoittanut merkkejä paremmasta.

- Odotukset hänen suhteensa ovat jo korkeammalla. On jo korkea aikakin nostaa tasoa, Lind huomauttaa. EFL-puolivälierässä Seinäjoella Johnson onnistui 10 kertaa 31 yrityksellä, ja heitti neljä syötönkatkoa.  

Lindin mukaan pitkä menestysputki näkyy joukkueen henkisellä puolella. Viime vuosina joukkue on voittanut lukuisia pelejä ottelun loppuhetkillä.

- Emme panikoi, ja tiedämme, että pystymme ratkaisemaan pelejä viime hetkellä.

Butchers kohtaa avauskierroksella lauantaina kotikentällään Helsingin Wolverinesin. Ottelu alkaa Porvoon keskuskentällä kello 16. Otteluennakko   

Kohti Vaahteraliigaa: Crocodiles(29.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Wolverines(28.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Roosters (28.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Trojans (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Rajaritarit (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Jaguaarit (20.5.2009)

Liigaseurat: Butchers suurin suosikki(29.5.2009)

Sääntöihin muutamia näkyviä muutoksia kaudelle 2009

Robert Johnsonin pikkuveli Butchersiin (7.2.2009)

Brandon Stiggers ja Efe Evwaraye Butchersiin (29.1.2009)

Seppo Evwaraye Butchersiin (10.1.2009)

Ville Suonperä siirtyy Butchersiin (7.1.2009)

Josh Brisco palaa Butchersiin (20.12.2008)