Kohti Vaahteraliigaa: Saints

1.6.2009
Tampereella panostetaan puolustukseen

Kohti Vaahteraliigaa: Saints

Viime kaudella nousijajoukkueena Vaahteraliigan jumboksi jäänyt Tampereen Saints on satsannut täksi kaudeksi puolustuspeliin. Viime kaudeksi Tampereelle palannut päävalmentaja Anthony de Carvalho kertoo, että kyseessä on joukkueen pitkän tähtäimen suunnitelma. Täksi kaudeksi kaikki kolme amerikkalaisvahvistustakin hankittiin puolustuksen puolelle.

- Viime vuonna emme tehneet juuri lainkaan töitä puolustuksen eteen. Viime vuonna keskityimme optio-hyökkäyksen sisäänajoon, ja nyt toisena vuonna teemme puolustuksesta ja erikoisjoukkueista kilpailukykyisiä.

Viime vuonna jenkkipelinrakentaja Chris Sharpen johtama hyökkäys toimikin hyvin, ja Saintsin liigataipaleen avausvoitto oli useaan otteeseen lähellä. Joukkue kuitenkin hävisi kaikki pelinsä viime kaudella.

Sharpen suuriin saappaisiin astuu tällä kaudella maajoukkuekeskushyökkääjä Veikka Lehtonen.

- En halua pelinrakentajaksi amerikkalaista, jonka tilalle jouduttaisiin hankkimaan uusi pelaaja seuraavaksi kaudeksi. Suomesta löytyy pelaajia, jotka osaavat juosta pallon kanssa. Parin-kolmen vuoden päästä Veikka on yhtä tehokas kuin Chris oli viime kaudella, de Carvalho perustelee optiohyökkäyksen ja suomalaisen pelinrakentajan käyttöä.

Saintsin pitkän tähtäimen suunnitelmasta kertoo myös se, että kaikki seuran joukkueet käyttävät samaa pelikirjaa, mikä helpottaa siirtymistä junioreista ylöspäin.

34 ottelun tappioputki

Suomessa aiemmin Lahti Jetsiä, Wolverinesia ja Jaguaareja luotsanneella de Carvalholla on alla vähemmän mairitteleva henkilökohtainen tappioputki. Wolverines-kaudet mukaanluettuna de Carvalho on hävinnyt viimeiset 34 valmentamaansa Vaahteraliigaottelua.

- En välitä siitä, mitä minusta puhutaan. Olen kuitenkin urallani osoittanut, että pystyn rakentamaan voittavia joukkueita, parikymmentä vuotta sitten Suomeen tullut valmentaja kuittaa.

- Meillä ei ole paineita tällä kaudella. Paineet ovat vastustajillamme, kukaan ei halua hävitä joukkueelle, joka ei voittanut viime kaudella yhtään peliä.

Saints kohtaa maanantaina avaukierroksen ottelussa Pyynikillä Trojansin. Ottelu alkaa kello 19. Otteluennakko

Kohti Vaahteraliigaa: Butchers(29.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Crocodiles(29.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Wolverines(28.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Roosters (28.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Trojans (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Rajaritarit (27.5.2009)

Kohti Vaahteraliigaa: Jaguaarit (20.5.2009)

Liigaseurat: Butchers suurin suosikki(29.5.2009)

Sääntöihin muutamia näkyviä muutoksia kaudelle 2009

Saintsin puolustukseen kaksi amerikkalaisvahvistusta (11.5.2009)

Robert Bishop III vahvistamaan Saintsin puolustusta (16.3.2009)