Rajaritarit kiusasi Butchersia

6.6.2009


Efe Evwaraye teki kolme touchdownia, porvoolaiset voittivat 41-27

Rajaritarit kiusasi Butchersia

Lappeenrantalainen Rajaritarit on tehnyt vahvan paluun Vaahteraliigaan. Avauskierroksella nousijajoukkue haki voiton Seinäjoelta, ja toisella kierroksellakin se pisti hyvin kampoihin hallitsevalle mestarille Porvoon Butchersille. Pisteet matkasivat kuitenkin Porvooseen lukemin 27-41 (7-14).

Itse ottelu tarjosi erinomaista viihdettä kylmään kevätlauantaihin. Joukkueiden otteista tosin oli havaittavissa ottelun suuri panos ja latautuminen. Porvoolaisten kokemus kuitenkin oli ratkaiseva tekijä ottelussa.

Lappeenrantalaiset aloittivat pisteiden teon ensimmäisellä neljänneksellä kun Markku Luoto toi kotijoukkueelle kuusi pistettä ja potkaisija Janne Kalpion onnistui lisäpisteen tekemisessä. Butchers tuli kuitenkin vielä tasoihin ensimmäisen neljänneksen aikana kun Josh Brisco onnistui tekemään touchdownin ja Mikkonen potkaisi lisäpisteen onnistuneesti. Toisella neljänneksellä ottelu pysyi edelleen tasaisena, mutta vain porvoolaiset onnistuivat pisteiden teossa. Pelinrakentaja Cedric Johnson rynni itse pisteiden tekoon ja lisäpiste oli onnistunut. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 7 – 14.

Kolmas neljännes oli selkeästi ottelun rikkonaisin. Lippuja lenteli kentälle varsinkin neljänneksen alkupuolella. Pisteiden teon aloitti Butchersin Efe Ewvaraye ja lisäpiste onnistui. Hetkeä myöhemmin Rajaritarit kuitenkin sisuuntuivat ja tulivat takaisin peliin mukaan Quinton Jonesin avulla. Porvoolaisten hyökkäys oli kuitenkin jälleen tehokkaana ja lisäsi joukkueen johtoa Ville Kurvisen TD:llä. Viimeisellä neljänneksellä porvoolaiset ottivat jo vahvan otteen ottelusta siirtyen 14 – 34 johtoon Efe Ewvarayen tehoillessa toistamiseen. Lisäpiste ei ollut kuitenkaan onnistunut.

Lappeenrantalaiset tulivat kuitenkin vielä peliin mukaan ensin pelinrakentaja Bradshaw Littlejohnin maalatessa ja Kalpion viimeistellessä lisäpisteen. Tämän jälkeen vielä Markku Luoto toi Ritarit jo seitsemän pisteen päähän Littlejohnin upeasta 75 jaardin syötöstä. Sinetin ottelulle löi kuitenkin päivän kolmannella touchdwonillaan Efe Ewvaraye.

Ottelun jälkeen Rajaritareiden päävalmentaja Kari Leivoja kritisoi hieman tuomareita, mutta myönsi, että molemmilla joukkueilla oli myös ylilatautumista. Valmentaja antoi myös tunnustusta joukkueensa esitykselle. Joukkueiden etenemisessä oli tänään valtava ero. Rajaritarit eteni syöttämällä yli tuplasti Butchersien jaardimäärän, kun taas porvoolaiset olivat juoksupelissä aivan omaa luokkaansa.

Ottelun kolme tähteä:

*** #33 Efe Ewvaraye, Porvoon Butchers

** # 7 Bradshaw Littlejohn, Lappeenrannan Rajaritarit

* #21 Josh Brisco, Porvoon Butchers

Tilastot

1 nelj

7-0 Luoto, lisäpiste Kalpio

0-7 Brisco, lisäpiste Mikkonen

2 nelj

7-14 Johnson, lisäpiste Mikkonen

3 nelj

7-21 Ewvaraye E, lisäpiste Mikkonen

14-21 Jones, lisäpiste Kalpio

14-28 Kurvinen, lisäpiste Mikkonen

4 nelj 14-34 Ewvaraye E, lisäpiste epäonnistui

21-34 Littlejohn, lisäpiste Kalpio

27-34 Luoto, lisäpistepeli epäonnistui

27-41 Ewvaraye E, lisäpiste Mikkonen