Butchersilla vastassa yksi Euroopan tehokkaimmista hyökkäyksistä

11.6.2009


Ex-kouvolalainen Matt Epperson yksi Raidersin ykkkösnimistä

Butchersilla vastassa yksi Euroopan tehokkaimmista hyökkäyksistä

Butchersin lauantainen EFL-semifinaalivastustaja, innsbruckilainen Raiders on
takonut taululle kovia lukemia koko kauden. Joukkueen hyökkäys onkin ehkä Euroopan tehokkain. Itävallan liigan runkosarjan voittanut Raiders on tehnyt edellisissä neljässä pelissään aina vähintään 35 pistettä. EFL:n puolivälierissä kaatui Braunschweig Lions 35-7.

Joukkueen hyökkäystä johtaa pelinrakentaja Jason Johnson, Itävallan AFL:n
syöttötilaston ykkönen. Hänen heitoillaan Raiders on edennyt keskimäärin 235 jaardia per peli, ja kymmenessä ottelussa Johnson heitti 29 touchdownia ja vain kaksi syötönkatkoa.

Arizonan yliopistossa pelanneella Johnsonilla ei ole ollut yhtä ykköskohdetta, vaan hän on jakanut palloa tasaisesti laitahyökkääjäkolmikolle Matt Epperson, Jakob Dieplinger ja Andreas Propeller. Suomalainen jenkkifutisväki muistaa Eppersonin toissa kaudelta Kouvolan Indiansista. Epperson on ollut vaarallinen laitahyökkääjä ja potkunpalauttaja myös EFL:ssä ja AFL:ssä.

Raiders on kohtalaisen tuore tulokas eurooppalaisen jenkkifutiksen huipulla. AFL:ssä joukkue on pelannut vuodesta 1999 saakka. Raiders voitti Eurobowlin vuosi sitten kukistamalla EFL:ää lähes koko vuosikymmenen hallinneen wieniläisen Vikingsin. Joukkue on voittanut Itävallan mestaruuden kahdesti (2004 ja 2006). EFAF Cupin voiton Raiders vei nimiinsä vuonna 2004.

Kello 20.45 Suomen aikaa alkavaa ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Raidersin nettisivuilla: http://live.raiders.at/default.aspx

Itävallan liigan tilastot: http://afboe.at/uploads/media/AFL_2009.htm